donderdag 4 februari 2021

Christophe LAPORTE

een fonkelende ster in Bessèges


Christophe Laporte heeft de openingsrit van de 51ste Etoile de Bessèges gewonnen, zijn 18de overwinning als contractrenner allemaal behaald voor Cofidis, waarvan hij vanaf 2014 onafgebroken deel uitmaakt.

Zijn eerste overwinning liet tot begin oktober 2015 op zich wachten, de Tour de Vendée, waarin hij twee jaar later, zonder andere overwinning daartussen, biste.

Vanaf 2018 ging winnen hem plots veel beter af: een dagzege en net geen eindoverwinning in l’Etoile de Bessèges, twee dagzeges in de Tour la Provence, de Tro-Bro Leon, de tijdrit van de Belgium Tour en de openingsrit der Tour de Luxembourg,

Dat betekende opeens zes stuks en die winning mood zwengelde hij in 2019 nog wat aan: twee dagzeges en de eindoverwinning in Bessèges, een proloogzege en een gewone overwinning in de Tour de Luxembourg en een overwalk in de Tour du Poitou Charentes (drie dagzeges en de eindoverwinning).

Het gebalde coronaseizoen 2020 (polsbreuk in de Volta a San Juan) ging aan hem voorbij zonder successen. Blijkbaar heeft hij nood aan veel competitie, al reed hij de Tour al voor de zesde van de zeven keren uit. In Pau 2018 kwam hij het dichtst bij een dagzege maar tegen Arnaud Démare was hij kansloos.

2021 kondigt zich goed met alweer een dagzege in l'Etoile de Bessèges op de hellende aankomst in Bellegarde, een bevestiging dat de korte hevige inspanning zijn ding is.

Van Christophe Laporte hoef je geen hoofdrol te verwachten in de monumentale klassiekers. Die zijn hem te hooggegrepen in tegenstelling tot Gent-Wevlgem, waarin hij in 2018 knap vierde werd. 

Christophe is een momentencoureur die ook in de Tour kan toeslaan indien alles in de goede plooi valt waarbij hij wegkomt van de bolides.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten