maandag 22 februari 2021

 Dubbelslag in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var

Gianluca BRAMBILLA

Wie had dàt nog verwacht van hem?

 

De winnaars van de eerste en de tweede dag zijn de verliezers van de derde dag geworden. Bauke Mollema en Michael Woods hadden mee moeten zijn met de omvangrijke groep die kort na de start van de anderen wegreed en nogal wat kwaliteit aan boord had. De Canadese drager van de gele leiderstrui toonde zich opnieuw de beste maar had geen kompaan in de spits en koerste de hele namiddag achter de feiten. Mollema hoefde dat niet te doen want zijn kompaan Gianluca Brambilla nam voor hem de honneurs waar in de voorwacht. Hij deed dat met verve. Valentin Madouas voelde zich geroepen om het collectieve overwicht van Groupama-FDJ te concretiseren maar Brambilla overrulde hem. Zelfs Tao Geoghegan Hart, de verrassende winnaar van de Giro 2020, kon niet verhinderen dat de Italiaan én de dag- én de eindzege greep. 

Het was al van 4 september 2016 geleden dat Gianluca Brambilla nog eens had gewonnen, de vijftiende rit in de Vuelta, nadat hij in de lente een dagzege had behaald in de Giro. Dat jaar werd hij (na Fabian Cancellara en Zdenek Stybar maar vòòr Peter Sagan) derde in de Strade Bianche. 2016 was zijn absolute topseizoen, het vierde bij Quick.Step, dat hij na een pover 2017 inwisselde voor Trek-Segafredo. Daar schikte hij zich in een anoniem bestaan van modelhelper tot hij op zondag 21 februari nog eens voor zichzelf mocht opkomen.

De Tour des Alpes-Maritimes et du Var, nochtans verstoken van de World Tour en zelfs van de ProSeries, werd een dot van een koers die vooral door dertigers werd ingekleurd: de 34-jarige Bauke Mollema en de nog anderhalve maand oudere Michael Woods die verdrongen werden door de 33-jarige Gianluca Brambilla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten