donderdag 24 maart 2022

 

Cian UIJTDEBROEKS

puik wederoptreden!

 

 

Cian Uijtdebroeks miste, een maand vòòr zijn 19de verjaardag, zijn entree niet in het uci-peloton. Er was geen vuiltje aan de lucht tot hij niet meer kon aanzetten in de slotrit van de Saudi Tour (2.1). Salmonella was de boosdoener die hem anderhalve maand uit competitie haalde. Begin in deze fase van het seizoen maar eens de draad terug op te nemen. Cian zou Cian niet zijn indien hij zich ook daarmee geen raad wist. Hij bracht zijn tijd niet in onledigheid door maar trainde behoedzaam en dus gedoseerd verder zodat hij klaar was voor zijn heropstart. 


(Foto Bora-Hansgrohe/Tim MEEUSEN)

En dat hij paraat stond, dat hebben ze al meteen geweten in de nieuwe Italiaanse eendagskoers Per Sempre Alfredo (1.1), daags na Milaan-San Remo gewonnen door een andere ‘terug van weggeweest’, de 4,5 jaar oudere Marc Hirschi

De Per Sempre Alfredo was de rodagerit voor de aansluitende Settimana Coppi e Bartali, waarin Cian zich drie dagen naeen in de voorwacht handhaafde, ook in de koninginnenrit van vandaag, meer een avontuur dan een opdracht die hem niettemin voerde naar de zevende plaats in de tussenstand. 

De huidige Cian is eerder een ruwe dan een geslepen diamant met 11 als vetpercentage. Een recente hoogstage viel hem niet te beurt zodat er de komende weken en maanden nog veel kan gefinetuned worden. 

Afgelijnde doelen zijn nog niet aan de orde, de eerste komt er pas in de tweede helft van april met de Tour of the Alps, al moet Cian zich niet inhouden indien er eerder opportuniteiten aandienen , alles mag maar niets moet

In een vlaag van bevlogenheid voelt het voor Cian aan als volgen en aanvallen zoals hij maar al te graag deed bij de. … junioren. Die bevinding klinkt Evenepoeliaans, al haast Uijtdebroeks zich om eraan toe te voegen dat dit niet de bedoeling is. Vergeleken worden met Remco is helemaal uit den boze, als je beziet welke stapel resultaten de Ketal bijeensprokkelde.

 

Wat de slechts een half jaar oudere Spanjaard Juan Ayuso neerzet in Catalunya is zo mogelijk, want World Tour, nòg stràffer: bijna dagwinnaar in La Molina en aardig standgehouden in de zware rit naar de steeds besneeuwde Boi Taüll, waar hij amper 13” toegaf aan het beslagen kwartet Joao Almeida - Nairo Quintana - Sergio Higuita - Wout Poels en van meer anderen wegreed zodat een spraakmakendklassement wenkt. De Barcelonees had (2de na Jan Polanc) bijna de Trofeo Laigueglia gewonnen. Het wordt uitkijken naar de dag dat Uijtdebroeks en Ayuso mekaar in competitie tegenkomen maar die zit er kennelijk niet meteen aan te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten