donderdag 10 maart 2022

Trekt Brem DEMAN zijn 

blitzstart dit keer wel door?


 

Brem Deman rolde er toevallig in na een gesmaakt oefentochtje met de vrienden van Noord-West Brabant. Dat voelde zo goed aan dat hij meteen vond dat hij er meer moest mee doen. Hij had zichzelf niets wijsgemaakt want als tweedejaarsnieuweling won hij meteen in Boutersem van onder anderen Wout Van Hamme, Miguel Ladang, Daan Martens, Milan De Meester, Jente Boons, … Zijn maidenseizoen kabbelde daarna rustig voort met nog een zege in Sint-Katelijne-Waver vòòr Noah Vandenbranden en andermaal Miguel Ladang.




Als tweedejaarsjunior zette hij volgende stappen met al meteen een 4de plaats in Kuurne en een sant in eigen Mazenzele, waarbij het een grote eer vond om met Ilan Van Wilder op de erelijst van de Lenteprijs te fungeren. Zijn uitstekend begin werd de volgende weken en maanden niet helemaal bevestigd en toch werd hij aan neo-belofte in de armen gesloten door VDM-Trawobo, dat onder leiding van ploegleider Wim Vanhuffel (de vergeten veropenbaring en 11de van de Giro 2005) een verjongingskuur doorvoerde. Brem kwam traag op gang maar zijn nazomer en herfst maakten meer dan wat goed met zelfs een overwinning in Langemark en tien dagen later een 8ste plaats in de lastige profkoers van Geraardsbergen, waaruit spreekt dat hij zich op beperkte hoogtemeters aardig uit de slag trekt.

Als tweedejaarsbelofte hield hij de traditie van goed begonnen is half gewonnen in ere met, na een verrassende passage aan de Blaarmeersen (waar hij Belgisch kampioen omnium werd) en een zege in Vollezele, waar kwantiteit (154 dln.) én kwaliteit aan de afrit stonden. Kan hij zijn blitzstart nu, in tegenstelling tot 2018 en 2020, nu wel doortrekken?

”Dat is toch de bedoeling”, bevestigt Brem, “ik hoop dat het een gestroomlijnd seizoen wordt, dat zal er ook aan helpen om door te zetten.”

“In Spanje werd ik getriggerd door de spitsbroeders Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden om mee te doen aan het BK omnium. Ik dacht dat ze grapten maar ik waagde het er toch op met het gekende gevolg dat ik het haalde van meer doorwinterde pistiers als Renzo Raes, Nicolas Wernimont en Arthur Senrame. Dat gaf een extra boost aan mijn vertrouwen aan de vooravond van het wegseizoen.” 

Kobe Vanoverschelde, zijn 15 jaar oudere kompaan, zegt van Brem dat hij een groot talent is dat niet beseft hoe hard hij de pedalen kan martelen. Hopelijk komt hij dit seizoen tot dat inzicht, knipoogt Kobe die op gevorderde leeftijd zelf nog steile ambities heeft, wat moet hij Brem benijden voor zijn talent én zijn leeftijd.

“Op basis van zoveel positieve signalen moet ik het wel proberen zeker om door te stoten naar de beroepscategorie”, besluit Brem die komende zondag in Kemzeke de Omloop van het Waasland rijdt en is de week daarop aan een eerste echte test toe is in de Claude Criquielion (1.2) in Deux Acren. Daar zal een eerste keer blijken hoe vèr hij reeds staat maar hij heeft er vertrouwen in maar al zijn eieren in die ene wielermand leggen, néén: in Howest Brugge volgt hij de richting Bachelor Sport & Bewegen, waarmee hij diverse richtingen uitkan waarvan er enkele kort aansluiten bij de wielrennerij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten