donderdag 17 maart 2022

Hij stelt Quick.Step-AlphaVinyl in vraag 

 

Waar moeit Michel WUYTS 

zich eigenlijk mee of zou hij 

enkele bruikbare tips hebben?

 

 

De even pedante als bemoeiende betweterigheid van Michel Wuyts loopt almaar meer de spuitgaten uit

In de (zoals overigens àlle andere) idiote Podcast van HLN stelt hij zich luidop de vraag “Heeft Quick.Step wel de knowhow om van Evenepoel een ronderenner te maken?”.

Zijn vraag is zijn antwoord maar ook niets meer. 

Mijn antwoord is kort en krachtig: jà, ze hebben de knowhow, maar (nog) nièt het budget noch de filosofie om voor de grote ronden een nog performanter team uit te bouwen dan ze totnogtoe deden wat leidde tot het vertrek van onder anderen Enric Mas en João Almeida, die ik evenwel nooit een grote ronde zie winnen. 

Quick.Step-AlphaVinyl moet roeien met de riemen waarover het beschikt en veel van die riemen worden met gigantisch succes voor de andere koersen aangewend. Met een ongelimiteerd budget moeten keuzes gemaakt worden met als onderliggende gedachte: beter tien vogels (die zich onderscheiden in de andere koersen) in de hand dan één (die riskeert te falen in de grote ronden) in de lucht.

Kan Michel mij laten weten wie Quick.Step-AlphaVinyl erbij moet halen om op de knowhow te kunnen terugvallen waarover hij het heeft? Ook Patrick Lefevere zal het graag vernemen.

In alfabetische orde zijn Egan Bernal, Richard Carapaz, Tadej PogačarPrimož Roglič, Adam & Simon Yates, … zijn actueel de beste ronderenners. Simon Yates (BikeExhange-Jayco) is de enige die geen deel uitmaakt van de kapitaalkrachtigste drie (Ineos, UAE en Jumbo-Visma).

Wie en wat kan Patrick Lefevere daartegenover stellen? Moet hij zijn vloot herschikken om een twijfelachtig vlaggenschip binnen te halen?

Ik wil Michel Wuyts dus graag horen antwoorden op die indringende vragen. Ik zie er reikhalzend naar uit.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten