dinsdag 22 maart 2022

De surprise van chef - Michael MATTHEWS

 

Kaden GROVES

u hoort nog wel vaker van hem!

 

 

Groter kon het contrast in status met Michael Matthews, die daags voordien won, niet zijn maar die zich desondanks niet schroomde Matthews om de sprit aan te trekken voor zijn bijna acht jaar jonge kompaan en landgenoot Kaden Groves, die Phil Bauhaus op de finishlijn voorbijjumpte. De Duitser was de laatste dagwinnaar in Tirreno-Adriatico, waar Groves derde werd en kennelijk wijsheid haalde uit zijn nederlaag.

Godbetert Kaden Groves, die vooral in weinig traditionele wielerlanden won maar dat in Perpignan (Fr.) ruim oversteeg op het eind van een overgangsrit die brokken maakte en dure 33" kostte aan Groves' andere kompaan Simon Yates.

Doe vooral meewarig over Kaden Groves, die in 2016 juniores kampioen van Australië werd en drie jaar later één van de betere beloften werd met twee dagzeges in de Triptyque des Monts & Châteaux (op de slotdag in Tournai vòòr de neus van Tom Pidcock) en in de Circuit des Ardennes. Aansluitend werd hij 8ste in Liège-Bastogne-Liège u23 en 2de in de Eschborn Frankfurt. In de Ronde de l’Isard won hij de openingsrit vòòr Alessandro Covi. Een dagzege ontsnapte hem maar net in de Giro d’Italia u23 (2de na Ethan Hayter in de proloog in Riccione) en in de Tour de l’Avenir (2de na Stefan Bissegger in Privas).

Eén en ander volstond om voor een driejarig contract vanaf 2020 bij Mitchelton-Scott -> BikeExchange-Jayco. In 2020 en in 2021 kon hij enkel in de Herald Sun Tour zijn reputatie van dagwinnaar bevestigen maar in 2022 voelde je al meteen dat er meer beter op komst was. In de Tour of Oman was hij er (na Fernando Gaviria en Mark Cavendish) driemaal kortbij en tweemaal (derde) in Tirreno-Adriatico, waarin hij zich gewonnen moest geven tegen Tim Merlier en Phil Bauhaus. Dààr moet het geweest zijn dat hij Matthews’ vertrouwen afdwong voor de Volta a Catalunya om er opFrans grondgebied de tweede groepssprint naar zijn pedalen te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten