vrijdag 18 maart 2022

Winnaar van de Youngster Coast Challenge

 

Jensen PLOWRIGHT

is allicht een vluchtige passant  

 

 

De 21-jarige Australiër Jensen Plowright, met enkele nationale baantitels achter zijn naam, heeft de Youngster Coast Challenge van Bredene naar Koksijde. Niet direct een welluidende naam al doemt hij niet totaal out of the blue op want twee zondagen geleden al negende in de G.P. Jean-Pierre Monseré en vorige zondag vierde in de Dorpenomloop van Rucphen.

Als ambitieuze laatstejaarsbelofte is dit het minste wat men van hem mag verwachten om zijn contract bij het continentale Groupama-FDJ verlengd te zien. Hij haalde het trouwens van zijn Franse kompaan Paul Penhoët. Zij werden gevolgd door een ander duo, dat van Team Colpack Ballan met de Italiaan Davide (broer van Silvia, de derde van het WK veldrijden) Persico en de Colombiaan Nicolas David Gomez.

Dit lijkt mij geen uitslag van u23 met een schitterende toekomst, al mogen voornoemde renners mij altijd in het ongelijk stellen. 

Van de top 10 heeft Gianluca Pollefliet misschien nog het meest toekomst.

Jensen Plowright is een vraagteken. Veel heeft hij vòòr vandaag nog niet gebracht, ook vorig jaar niet tenzij bijna een dagzege in de Tour de l’Avenir (2de in Bar-le-Duc na Ethan Vernon, ne-prof bij Quick.Step-AlphaVinyl) en een doorlopend knappe A Travers les Hauts de France, waarin hij niet buiten de eerste zes eindigde en uitkwam op de vierde eindplaats. Vandaag beleefde hij zijn eerste moment suprême waarbij ik durf te betwijfelen of er nog veel zullen volgen maar ook hij mag mij in het ongelijk stellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten