dinsdag 8 maart 2022

 

De voortgezette from zero to hero

Tim MERLIER:

beter dan in 2021 wordt 

het niet meer of tòch?!

 

Ho die Tim … hoe een dubbeltje toch (blijven) rollen kan!

Zijn wedervaren is zo mooi dat het niet genoeg kan herverteld worden. Na de winter van 2018-2019 kreeg hij van van Pauwels-Vastgoedservice te horen dat het niet langer op zijn diensten als veldrijder zou rekenen. Niet onbegrijpelijk want in de uci-ranking was hij (zonder overwinning en met slechts twee keer top 5) weggezakt naar de 19de plaats. Hij leek wielrenner af tot zich in mei 2019 een deus ex machina voltrok. 


Tim MERLIER als bescheiden junior van DJ-Matic in Reningelst 2000.

Christoph Roodhooft (toen nog Corendon-Circus) gooide de spartelende drenkeling een reddingsvest / contract(je) toe. Tim had het een maand later al overgevaloriseerd. Na een uitstekende rodage in de Ronde van België won hij de Elfstedenronde in Brugge, waar hij het haalde van Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen. De zondag daarop werd hij in Gent kampioen van België ten koste van Timothy Dupont en Wout Van Aert. Zijn aardig bollende boemel was een TGV geworden.

Geen drie jaar later zal Tim het dubbel dozijn aan internationale successen gerond hebben met als highlights een dagzege in de Giro en in de Tour van 9 overwinningen in 2021. Vandaag behaalde hij, twee jaar later, opnieuw een dagzege in Tirreno-Adriatico maar op zijn 29ste bulkt hij van ambitie, al kan het nu al niet meer stuk wanneer je beziet vanwaar hij komt. 

Tim wil opnieuw én naar de Giro én naar de Tour. Intussen zal hij ook zijn kans zijn gegaan in Koksijde, De Panne, Wevelgem en/of Schoten en een tweede keer genipt hebben van Paris-Roubaix, die hem als stuurvaardige ex-veldrijder moet liggen maar waarin hij tijdens de herfst in plaats van de lente 2021 stilaan na een lang seizoen bleef steken op de 48ste plaats.

Ook hemels blij voor zijn vriendin Carmen (dochter van Frank) Vanden-broucke, die de jongste jaren weer de mooie voorzijde van de wielrennerij te zien kreeg. Tim vult de leemte meer dan wat op die haar beminde papa, die ze adoreerde, heeft achtergelaten. 

Mijn liefje, mijn liefje: wat wil je nòg méér? Gespaard blijven van tegenslagen, dan komt de rest als vanzelf, hoewel niets zo evident is als het lijkt. Zijn eigen sprint rijden zonder rond te kijken is zijn handelsmerk

Tim is een warme mens met een coole stressbestendige aanpak die hem nog vaker aan volgende successen zal helpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten