maandag 7 maart 2022

Wie doet POGAčAR wat en hoe

verhoudt REMCO zich tot hem

in de 57ste Tirreno-Adriatico?

De 57ste Tirreno-Adriatico permitteert zich een stijlbreuk. In plaats van zoals gebruikelijk te eindigen met een tijdrit begint het er nu mee, niet in San Benedetto del Tronto wel in Lido di Camaiore op een biljartvlak traject aan de boorden van de Tyrreense Zee, waarop Filippo Ganna normaliter iedereen op zijn nummer zet.

De 2de en de 3de rit alsook de slotdag knipogen naar de sprinters (Pascal Ackermann, Nikias Arndt, Davide Ballerini, Mark Cavendish, Davide Cimolai, Magnus Cort, Arnaud Démare, Caleb Ewan, Michael Matthews, Jordi Meeus, Tim Merlier, Edward Theuns, …).

De 4de en de 5de dag richten zich tot het puikje van de punchers, met een nijdige slotklim van bijna 4 km. stijgend tot 11% respectievelijk een Tappa dei Muri met nogal wat stroken stroken tot diep in de dubbele cijfers. Daarop zal uitgemaakt worden wie de 57ste Tweezeeënkoers nièt kan winnen. Wie wèl zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bepaald worden op de voorlaatste dag met vooral tweemaal de Monte Carpegna, een kanjer van ruim 6 km., die gemiddeld net geen 10% stijgen.

Tadej Pogačar voert het copieuze deelnemersveld aan en mag als de absolute favoriet aanzien worden met Julian Alaphilippe, Richard Carapaz en Remco Evenepoel als voornaamste challengers maar er zijn ook Romain Bardet, Emanuel Buchmann (de vergeten 4de van de Tour 2019), Damiano Caruso, Lorenzo Fortunato, Jakob Fuglsang, Miguel Ángel López, Enric Mas, Mark Padun, de steeds niet afgeschreven Thibaut Pinot (die zonder een val allicht de Tour 2020 had gewonnen), Rigoberto Uran, … 

Veronachtzaam vooral Jonas Vingegaard (remember de 2de van de Tour 2021) niet, hij kan de afwezigheid van Primož Roglič benutten om voor eigen eer en glorie te gaan. Hij verkeerde, blijkens zijn overwinning in de Drôme Classic, nooit vroeger in een vergevorderd vormpeil.

Na deze kansenberekening is het verbazend dat ook in de koers naar de zon een copieuze bezetting werd uitgerold. Het brengt in kaart hoe breed het huidige internationale peloton wel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten