maandag 14 maart 2022

Het verbluffende seizoenbegin 

van benjamin Jarno WIDAR

 

 

Jarno Widar (Wellen) is de verrassende winnaar geworden van Nokere Koerse als de kleinste en de jongste deelnemer.


Jarno WIDAR wint Nokere Koerse. (Foto Rudy SCHIETTECATTE)

Niemand die het voor mogelijk hield dat hij zo’n hoge vlucht zou nemen. Jarno werd als jonge tiener geteisterd door ademhalingsproblemen waardoor hij er in 2018 en 2019 als aspirant zelfs een punt achter zette. Het ongemak verdween even onverklaarbaar als het gekomen was.   

Jarno hervatte schuchter als nieuweling met een 12de plaats in Mol-Ezaart als hoogste goed maar zette als tweedejaars mooie stappen met drie late overwinningen en bovenal een vierde plaats in Jemeppe die hem in het blikveld brachten van Rik Devoogdt, die hem overtuigde om naar Crabbé - CC Chevigny over te stappen.

“Samen met mijn trainer Danny Stevens heeft meneer Rik van mij een andere coureur gemaakt”, benadrukt Jarno.

En zie waartoe dat leidde: derde in Rijkevorsel, winnaar met anderhalve minuut voorsprong in Mazenzele en een absolute kroonzege in Nokere Koerse (1.1 = met een internationale bezetting). Op de laatste bestorming van Nokereberg benutte hij de Sloveen Grega Podlesnik als springplank, waarna hij nog overschot had om de sterke Noor Simen Evertsen-Hegreberg van EFC-L&R-AGS af te houden.


Sente SENTJENS en Jarno WIDAR samen 'op pad'
in de Affligem Classic, hun laatste koers als nieuweling.

Kennelijk goed gerecupereerd daagde hij ’s anderdaags ook op in de sterkbezette regionale koers van Vollezele, waar hij opnieuw deel uitmaakte van de juiste vlucht en in een spurt met acht enkel moest wijken voor Sente Sentjens, die eind februari de eerste internationale confrontatie in Kuurne had gewonnen. De ranke zoon van Roy is op zijn beurt een eerstejaars, ruim twee maanden minder jong dan Jarno.

“Wat mij nu te beurt valt, is de vrucht van Danny’s gerichte in blokken opgesplitste trainingen”, verklaart Jarno zijn onverwachte opstoot als 16-jarige. “Komend weekend zal de mooie regionale koers van Budingen wellicht de voorkeur krijgen op de Guido Reybrouck Classic in Damme.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten