vrijdag 11 maart 2022

Deed voor Total Energies wat van Peter SAGAN verwacht werd: een dagzege behalen in Paris-Nice

 

Mathieu BURGAUDEAU

niet langer un célèbre inconnu

 

 

Mathieu Burgaudeau heeft in Aubagne de 6de rit van Paris-Nice gewonnen. Mathieu wie? Burgaudeau, vooralsnog un célèbre inconnu maar daar kon vanaf nu wel eens verandering in treden.

Meer figurant kun je eigenlijk niet zijn dan costaud uit de Vendée tijdens zijn eerste drie profseizoenen (alle voor Total Direct Energie) was. 

Vooral tijdens zijn debuut in 2019 zag hij af als de beesten maar hij zette door nadat hij verse moed vatte met een 9de plaats op het WK van de beloften in Harrogate. 

Ook 2020 liep niet van een leien dakje maar het op zijn 20ste voltooien van de Tour gaf hem een boost van jewelste. 

De Tour van 2021 ging aan hem voorbij en dat leverde hem reserves op voor een fraaie herfst met opeenvolgende ereplaatsen in de Coppa Sabatini (3de), de Memorial Pantani (8ste), de Classic Loire Atlantique (7d) en de Boucles de l’Aulne à Châteaulin (3de). 

In de 80ste Paris-Nice deed hij wat van de veel duurdere vogel Peter Sagan verwacht werd: een dagzege behalen! Het was een dubbeltje op zijn kant waarbij de aankomstfoto insinueert dat hij het in de sprint haalde, niet dus: hij rondde heel nipt een uitval op de 10 km. van de finish af die Christophe Laporte ten faveure van Wout Van Aert net niet ongedaan kon maken.

Mathieu Burgaudeau is bij ons geen totaal onbekende want hij werd in 2018 (na de Tsjech Ziga Jerman en de Brit Jake Stewart) derde in Gent-Ueper, een prille manche in de Nations Cup die acht verschillende nationaliteiten in de top 10 bracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten