vrijdag 18 maart 2022

Vijfde podium in drie weken, maar niet op hoogste trede 

 

Hugo HOFSTETTER

winnen (nog) niet aan hem besteed

 

 

Als ie maar geen voetballer wordt, die … langdurig blijft liggen wanneer hij geraakt wordt … Daaraan moest ik denken toen ik Hugo Hofstetter op de weg zag liggen tijdens Nokere Koerse.

Ik had er geen eurocent op verwed dat hij zijn weg nog zou voortzetten want de linkerheup had een ferme dreun gekregen maar aangezien hij geen voetballer is zag men hem niet veel later terug aansluiten bij het niet kabbelende peloton.


Foto Rudy SCHIETTECATTE

Hugo Hofstetter die ik de Duitse nationaliteit toebedacht is geboren in Altkirch behorend tot het Franse departement Haut-Rhin.

Hugo Hofstetter dus die op zijn 28ste aan zijn zevende campagne begon: vier voor Cofidis, twee voor Israel Start-Up Nation en nu zijn eerste voor Arkéa-Samsic. Hij grossierde in (dichte) ereplaatsen maar won enkel de openingsrit van de Tour de l’Ain 2018 en Le Samyn 2020.

De keren dat het ‘net niet’ was, zijn er (70 in totaal) teveel om op te benoemen en in de lopende lente zijn er een maand na zijn tweede plaats in de openingsrit van Bessèges nog zes op een rij bijgekomen: 3de in Kuurne, 2de in Le Samyn, 3de in de Monseré, 3de in Drenthe, 7de in Nokere Koerse en vandaag 2de in Bredene-Koksijde.

Hugo was als tiener een meer dan behoorlijke veldrijder maar werd als belofte voltijds wegrenner die zich in 2015 onderscheidde met vooral een derde plaats (na Lukas Spengler en Jenthe Biermans en vòòr Maxime Farazijn) en werd bijna drie maanden later kampioen van Frankrijk vòòr Franck Bonnamour. Zijn stagecontract werd omgezet in een effectieve verbintenis.

Hugo, de innemendheid zelve, hoef je niet te verwachten in de grootste koersen, zijn limiet ligt (zoals bij de grote meerderheid) op 200 km., wat hem toch niet belette om 19de te worden in Paris-Roubaix 2019. Hij reed zijn eerste Tour vorig jaar feilloos uit en haalde viermaal de top 10 van de daguitslag met een 4de plaats in Sisteron als hoogste goed.

Dat le nouveau beau Hugo (Koblet was de vorige, 70 jaar geleden) nooit een dagzege behaalt in de Tour; daar zou ik toch geen hoog bedrag durven op verwedden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten