zondag 6 februari 2022

51ste Etoile de Bessèges

 

Dan tòch Benjamin THOMAS 

Benjamin Thomas heeft het dan toch gered in de 51ste Etoile de Bessèges. Hij werd in de afsluitende tijdrit rond Alès aardig derde na Filippo Ganna (-9”) en de verrassende Mads Pedersen (-3”), die wel eens aan zijn beste seizoen kon begonnen zijn.

Alberto Bettiol redde het niet. Hij deed rond Alès over de tijdrit, die hij twee geleden jaar won, nu 38” meer als toen en dat was de helft teveel om Thomas alsnog van zijn sokkel te stoten

Dat deed al evenmin Tobias Halland Johannessen, hij werd pas 15de deed er 25” meer over dan Thomas en 15 meer dan Bettiol. Dat de 22-jarige Noor er in een tijdrit, waarin er voor hem meer dan wat op het spel stond, zo duidelijk tekortschoot, zegt wijst op beperkte intrinsieke mogelijkheden.

Benjamin Thomas, toch al 26 jaar, mag nu volgende stappen in Tirreno-Adriatico (vorig jaar 5de in de afsluitende tijdrit van San Benedetto del Tronto), Milano-Sanremo, de 4 Jours de Dunkerque, de Tour de Suisse en zijn langverbeid debuut in de Tour waar hij een valabel kandidaat eigen top tienen in de daguitslag zal zijn in combinatie met de lokomotief van de sprinttrein voor Bryan Coquard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten