zaterdag 12 februari 2022

Winnaar van de Vuelta a Murcia (1.1)


Alessandro COVI

is géén one hit wonder

 

 

Op een dagzege in de Tour de l’Avenir van 2018 na was winnen vooralsnog zijn regel niet. 12 februari 2022 werd zijn D-day in de Vuelta a Murcia, die decennialang een rittenkoers was maar uit budgettaire overwegingen tot ééndagskoers vervèlde.

De eind dit jaar afzwaaiende Alejandro Valverde was de gesolliciteerde winnaar en dat zou een zesde sant in eigen land maar hij moest omwille van een opstoot van Covid-19bij Movistar verstek geven.

De 23-jarige Alessandro Covi vond dat niet erg en behaalde een eerste overwinning als contractrenner, die er al een tijdje zat aan te komen.

Aless was er al kortbij (2de na Ethan Hayter) in de Giro dell’Appenino van 2020. In zijn allereerste Giro 2021 maakte hij tweemaal deel uit van de vroege ontsnapping die het tot het einde uitzong: tweede na Mauro Schmid in Montalcini en drie dagen later derde op de Zoncolan. Ook in de herfst bleef Covi verwoed jacht maken op een eerste voltreffer. In de Giro di Sicilia was hij er driemaal kortbij en aansluitend ook in de Coppa Berocchi (2de na Remco Evenepoel die een langdurig onemanshow opvoerde).

Eén en ander voerde Alessandro Covi naar de 93ste plaats in de betrouw-bare Cycling Quotient Ranking. Italia heeft er een subtopper die, bij ontstentenis van sponsors in eigen land, een lucratief onderkomen vond bij het UAE Team van onder anderen Joao Almeida, Marc Hirschi, Tadej Pogacar, Marc Soler, Matteo Trentin, ... en die nu wel geleidelijk zal opschuiven in de pikorde.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten