woensdag 23 februari 2022

Na de voorbije zomers kan dit ook dé lente van Tadej Pogačar worden

 

 

De steeds nog maar 23-jarige Sloveen Tadej Pogačar heeft al op de vierde dag van zijn openingskoers zonder verpinken duidelijk gemaakt dat hij wel degelijk de numero uno is van het huidige wielrennen en dat ook nog een hele tijd wenst te blijven. Zijn nederlaag daags voordien in de (hem té) korte tijdrit, waarin hij Stefan Bissegger (-18”), Filippo Ganna (-11”) en Tom Dumoulin (-4”) moest laten voorgaan is een etmaal later al helemaal weggevlakt maar of hij daarmee de 4de UAE Tour al op zijn palmares mag bijschrijven is nog voortvarend

Duurzamer is dat hij in de gewenste conditie aan het drieluik Strade Bianche - Tirreno-Adriatico - Milano-Sanremo zal kunnen beginnen. 

In de Strade zal hij, bij afwezigheid van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, als de absolute favoriet starten. In de uitslag van de drie edities totnogtoe schoof hij jaar na jaar op: 30ste -> 13de -> 7de. 

Tirreno-Adriatico won hij vorig jaar al en zelfs in Milano-Sanremo (12de in 2020) is hij hoegenaamd niet kansloos want wie zal hem stoppen indien hij de Poggio di Sanremo in de beste kan bestormen? 

Daarna richt hij zijn steven naar Vlaanderen zodat er met hem eindelijk nog eens een Tourwinnaar een hoofdrol zou kunnen vertolken in Vlaanderens zelfverklaarde mooiste. Dit zou van Tadej Pogačar weer een beetje meer de Eddy Merckx van de 21ste eeuw maken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten