maandag 28 februari 2022

Sente SENTJENS maakte 

een spraakmakende entree

 

Ook wat betreft de timing van winnen in Kuurne zit het voor Sente Sentjens helemaal goed. Om de twee jaar wint daar iemand die de volgende jaren spraakmakend is: Ethan Hayter in 2016, Remco Evenepoel in 2018 en Cian Uijtdebroeks in 2020. Nu dus Sente en dàt bovendien 19 jaar na zijn papa Roy in de grote Kuurne-Brussel-Kuurne.

Sente SENTJENS tijdens het BK tijdrijden 2021 in Koksijde.

Sente bracht het voor mekaar als 16-jarige (°2.9.2005) neo-junior. Hij maakte deel uit van de juiste ontsnapping met negen die zich na de heuvelzone vormde. In de lokale ronde sloten er zes aan, onder wie Steffen De Schuyteneer met zijn Avia-kompaan Yorick Slaets in steun. Sentjens zag de bui al hangen. Met De Schuyteneer had hij in 2021 tweemaal geclasht. Daar blijft uiteraard iets van hangen en dus maakte Sente zich wijselijk uit de voeten voor  Steffen en de 13 anderen die nog verbrokkelden. Sente reed er bijna driekwart minuut van weg en kon langdurig sereen genieten van zijn onverhoopt debuut bij de junioren. 

Het gevaar dat dit eclatante succes Sente naast de schoenen doet lopen is quasi onbestaande. In zijn entourage heeft hij voldoende ervarings-deskundigen om hem daar, voor zover nodig, tegen te behoeden. Zijn papa Roy kon zijn prachtig ingezette symfonie twintig jaar geleden niet voltooien, zijn pluspapa Jelle Vanendert kent ook het klappen van de zweep en mama Inn Stevens koerste ook met aardig wat bijval. 

Of Sente in het allerbeste geval à la Remco en à la Cian eind 2022 zal voorgesteld worden om de beloftencategorie over te slaan is hoegenaamd (nog) niet aan de orde en zal het allicht nooit zijn. Een gestage progressie is in de allermeeste gevallen meest duurzame. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten