zaterdag 26 februari 2022

En gelukkig maar … 

 

RUSSIA werd géén wielergrootmacht en zal 

er ook nooit nog één worden


 

 

De Five Rings of Moscow (van 8 tot en met 12 juni) is/wàs dit jaar de enige Russische koers op de UCI-kalender maar ik kan mij bezwaarlijk voorstellen dat die alsnog doorgang zal vinden, tenzij als een kampioenschap van Gaprom-RusVelo.

Wat rest Rusland op wielergebied dan nog wel? Bitter weinig en amper drie vertegenwoordigers in de World Tour -> Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan), Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers maar gaandeweg een eeuwige belofte) en Aleksandr Vlasov (Bora-Hasgrohe).

Bij de ProContintale Teams telt Rusland net 10 vertegenwoordigers, van wie er 8 (onder anderen de totaal weggedeemsterde Ilnur Zakarin)  deel uitmaken van de staatsstichting Gazprom-RusVelo, waarvan het voortbestaan na de politieke ontwikkelingen van deze lente wel zwaar in het gedrang zal zijn.

 

Desalniettemin claimde Rusland de organisatie van het wereldkampioenschap in 2025 dat tenslotte naar Rwanda ging, wat onder Russische druk leidde tot verschuivingen zorgde in het organigram van de UCI.

Goed dat het zo uitdraaide, anders zou Russia allicht hetzelfde overkomen zijn als met de finale van de Champions League.

 

Rusland leek na de perestroika in 1991 een wielergrootmacht in wording met vooral Evgueni Berzin, Viatcheslav Ekimov, Dimitri Konychev, Denis Menchov, Pavel Tonkov, … 

De bijna 26-jarige Aleksandr Vlasov kan decennia later de aansluiting maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten