dinsdag 1 februari 2022

Voor hun eerste profzege op zondag 30 januari

 

Amaury CAPIOT had er 8 jaar voor nodig, Arnaud DE LIE 3 dagen

 

De overwinning op de UCI-kalender waarop Amaury Capiot acht jaar moest wachten, die had Arnaud De Lie al in zijn derde koers als contractrenner te pakken.

Die vaststelling is meer bedoeld als compliment aan Arnaud dan als verwijt aan Amaury.

Het viel hen op dezelde dag te beurt in de Trofeo Playa de Palma respectievelijk La Marseillaise.

 

Toen Amaury Capiot een week geleden, één jaar na zijn derde plaats in de G.P. València daar tweede werd, had ik het over een rekenkundig rijtje dat hem daar in 2023 aan de overwinning kon opleveren. Daarmee heeft hij niet tot dan gewacht, hij rondde de 3-2-1 reeds af in Marseille en lijkt op zijn 28ste eindelijk gelanceerd. Het moet er voor de volledigheid wel bij dat Amaury reeds als neoprof de Omloop van Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke 2015 won, vòòr local hero Gianni Meersman nog wel.


Arnaud DE LIE, een enorme wissel op het welslagen van Lotto-Soudal.


Bij de bijna negen jaar jongere Arnaud De Lie ging het veel vlugger, Anderhalve maand vòòr zijn 20ste verjaardag behaalde hij al in zijn derde profkoers in Palma zijn eerste overwinning vòòr de 27-jarige Colombiaan Juan Sebastian Molano die vorig jaar zowel in de Vuelta a Burgos als de Giro di Sicilia twee dagzeges behaalde. Sasha Weemaes werd derde en in zijn geval is dat een heropstanding nadat hij in 2021 overwegend gekweld werd door een aanslepende achillespeesblessure.

Arnaud De Lie is een exceptioneel talent dat reeds dit jaar ruim zal bijdragen tot het overleven van Lotto-Soudal in de World Tour. Niet dat hij al Milano-Sanremo of Gent-Wevelgem zal winnen maar ook in Kuurne, Le Samyn, Nokere, Bredene-Koksijde, Brugge - De Panne, de Scheldeprijs, … zijn er een pak kostbare uci-punten te sprokkelen, zelfs met ereplaatsen. Of hoe de toekomst reeds het heden kan zijn …

Ook Amaury Capiot kan op ‘gevorderde’ koersleeftijd alsnog aan de vooravond van het jaar der doorbraak staan, al zal dat voor hem vooral op Frans grondgebied gebeuren, waarop hij intussen de eerste manche der Coupe de France heeft gewonnen. En allicht maakt hij over een half jaar zijn debuut in de Tour.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten