vrijdag 18 februari 2022

Dagwinnaar in de Ruta del Sol

 

Magnus SHEFFIELD

de man van Pittem én Koksijde

die toch géén Keizer werd

 

De Amerikaan Magnus Sheffield heeft exact twee maanden vòòr zijn 20ste verjaardag zijn eerste overwinning als contractrenner behaald.

Magnus SHEFFIELD in Koksijde tijdens de Keizer van 2019 'op stap'
met in zijn spoor de Fransman Axel HUENS.


De benjamin van de Ineos Grenadiers is bij ons geen célèbre inconnu want hij won halfweg september 2019 zowel de eerste als de afsluitende rit van de Keizer van Pittem/Koksijde. En toch werd hij geen eindwinnaar omdat hij in de korte (6 km.) matinale zondagse tijdrit van Wulpen een kwalijke beurt maakte, waarin hij ondanks een uurgemiddelde van bijna 48 km. 37” toegaf op zijn één jaar oudere landgenoot Quinn Simmons

Magnus Sheffield werd een kleine drie weken later derde in het eveneens door Quinn Simmons gewonnen WK in Harrogate. Sheffield had dat jaar als eerstejaarsjunior ook al ereplaatsen behaald in de Driedaagse van Axel, de Tour du Pays de Vaud en de G.P. Rebliland. Als belofte kwam hij, op een tiende plaats in het WK tijdrijden na, niet meer in the picture terwijl Simmons smaakmakend debuteerde in de beroepscategorie met zowaar al een dag- én dé eindzege in de Tour de Wallonie.

Magnus Sheffield wilde als 20-jarige kennelijk dezelfde marstabel in acht nemen als Quinn Simmons en in de derde rit van de Ruta del Sol mikte hij vol in de roos om in Otura met een kleine voorsprong door de finish te klieven. Ik had de indruk dat Magnus nu wat scherper stond als in de herfst van 2019 maar zijn BMI van ruim 22 weerlegt dat. Over tien dagen zal dat kunnen gecheckt worden tijdens het Vlaamse openingsweekeinde, wanneer hij zowel voor de Omloop als voor Kuurne door Ineos weerhouden wordt. En aangezien hij de streek een beetje kent, komt hij gegarandeerd in beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten