donderdag 3 februari 2022

Erik STEVENS zal het geesteskind

van Omer BOVY koesteren als een eigen zoon

 

Ster van Zuid-Limburg 

wordt opgeschaald

 

Omer Beatle Bovy heeft de Ster van Zuid-Limburg, zijn 42-jarige geesteskind, uitgehuwelijkt aan de Mopertingse Lustige Trappers waarvan ex-renner Erik Stevens en kameraad Pierre Vrancken de drijvende krachten zijn. 


Erik STEVENS steekt boordevol ambitieuze wielerplannen.


Dat duo is meteen van plan zijn om er een upgrade aan te geven door te schakelen naar een grensoverschrijdende vierdaagse. Het aan boord halen van het Hoeseltse bedrijf TRIXXO (sterk in huishoudhulp en uitzendwerk) als hoofdsponsor is daar niet vreemd aan, wat Erik Stevens doet dromen over etappes in Nederland en Duitsland.

Omer Bovy weigerde halsstarig om de Ster van Zuid-Limburg, sinds 1980 een nationale meerdaagse (2.14), te promoveren naar een 2.1. Dat zal ten vroegste in 2024 het geval zijn want er komt een hele hoop logistiek bij kijken.

Wanneer je onderstaande erelijst beziet, was een 2.1 nog niet nodig.  

Eric Vanderaerden (lijstopener in 1980), Carlo Bomans (dagwinnaar in 1981), Roger Six (1982, neef van Eric en Roger De Vlaeminck die later in dat jaar in Toscana wereldkampioen werd vòòr onder anderen Gianni Bugno en Franco Ballerini maar helaas al drie jaar overleden), Johan Capiot (dagwinnaar in 1983), Eddy Vancraeynest (1986), Edward Mintjens (1987, met Marc Wauters als dagwinnaar), Wilfried Nelissen (winnaar op punten in 1988), Max van Heeswijk (dagwinnaar in 1991), Stijn Devolder (1996), Wim De Vocht (2000, Kevin De Weert dagwinnaar), Jurgen Van den Broeck (2001), Jan Bakelants en Dominique Cornu (dagwinnaars in 2003), Nikolas Maes (2004), Pieter Vanspeybrouck (2005), Jan Ghyselinck (2006), Dylan van Baarle (2009), Mike De Bie (2010 en Jasper Stuyven als dagwinnaar), Anders Egsvang (2011 en met Mads Pedersen als dagwinnaar), Jasper Philipsen (2016), Fred Wright (2017 en Mauri Vansevenant als dagwinnaar), Mattias Skjelmose Jensen (2018), William Blume Levy (2019 en met de Amerikaan Quinn Simmons als dagwinnaar).


TRIXXO, waarvan Jeroen Poesen de ceo is, wil er gedurende minstens drie jaar mee de schouders onder zetten. Talenten, en dus ook wielertalenten, kansen geven is wat dit bedrijf dagdagelijks doet, vandaar. 

Erik Stevens en Jeroen Poesen willen verder kijken dan hun Limburgse neus lang is, ze dromen van een doorstart naar de Euregio in het gebied rondom de Maas en de Rijn omvat. 

Dat maakt in de nabije toekomst etappes mogelijk in de buurt van Maastricht, Eupen en Aken, wat voor een uniek rittenschema zou zorgen: een rit in het golvende Haspengouw, een etappe over de Cauberg in Nederlands-Limburg, een pittige Ardennenrit en een koninginnenrit door de Eifel, het behoort plots zomaar tot de potentiële mogelijkheden.

“Omer Bovy is er zich niet altijd van bewust wat voor een sportief juweel hij tot stand heeft gebracht én 42 jaar gehouden”, benadrukt de inmiddels 62-jarige Erik Stevens, ex-renner en tot op vandaag sales manager bij Keroma Techniek ‘all for cleaning’.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten