woensdag 16 februari 2022

 Winnaar van de openingsrit Ruta del Sol

 

Dokter in spe Rune HERREGODTS zet 

ook in de koers zijn meesterwerk verder


Sport Vlaanderen - Baloise is aan de betere jaren begonnen. Na Robbe Ghys (openingsrit Belgium Tour), Arne Marit (G.P. du Morbihan) en Rune Herregodts (Ronde van Drenthe) in 2021 is laatstgenoemde aan het huidige seizoen begonnen zoals hij het vorige beëindigd, met een eclatante overwinning in de openingsrit der Ruta del Sol aan het stuwmuur bij het wondermooie Iznájar. Met vijf gezellen (onder wie zijn kompaan Lindsay De Vylder) zong hij de langdurige vlucht van de dag vanaf de start tot de finish uit en rondde het als de lokomotief van de onderneming nog mooi af ook.

De student geneeskunde had zich in 2021 vooral toegespitst op het tweede gedeelte van de zomervakantie maar die intentie kwam lelijk in het gedrang toen hij in augustus een rib brak. Had het nog zin om de almaar kortere draad nog herop te nemen? Ja dus, want de beperkte extra rustperiode leverde die reserves op die veel anderen niet meer in het reservoir hadden.

Een 13de plaats in de Europese tijdrit op anderhalve minuut van Stefan Küng was al een kleine waardemeter. Zijn hardbevochten zesde plaats in de Sparkassen Münsterland Giro was dat nog wat meer maar om euforisch aan oktober te beginnen, néén toch?!

En toen geschiedde het onverwachte: in de Chrono des Nations (Fr.) werd hij aan 50,141 km./u. zesde met 6" meer dan een zekere Remco Evenepoel en op amper 12” van de laagste podiumtrede, waarop Alessandro De Marchi geroepen werd. En bovenal: over de dubbele afstand van het EK had hij aan de Zwitserse pantserwagen niet meer tijd ingeboet als in Trento.

Rune begon begon met een optimale mindset aan het winterreces en de voortzetting van zijn studies geneeskunde, die niet funest waren voor zijn sportieve conditie. Hij heeft nu al twee zegestreepjes achter zijn naam en het zijn er veel minder dan je zou denken die dat zelfs over de volle lengte van hun loopbaan voor mekaar krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten