maandag 7 februari 2022

Als hij zelf niet wint, dan deelt hij assists uit …

 

Bespaar REMCO van 

voortvarende conclusies

 

 

Bart Audoore in HLN evalueert het eerste aantreden van Remco Evenepoel in competitie in 2022 als volgt:

 

Rit gewonnen, tweede in de eindstand, hard gewerkt voor de ploeg, tactisch sterk gekoerst en volwassen gereageerd in de nederlaag: Remco Evenepoel (22) komt met een goed rapport naar huis uit de Ronde van Valencia. Maar één cijfer staat in het rood: dat voor steile beklimmingen. “Daar ga ik aan moeten werken.”

 

Slim van Remco, dat laatste. Volhouden die nederigheid en daarin zelfs nog verder gaan. In zijn plaats zou ik ootmoedig toegeven dat ik als klimmer beperkt ben en allicht nooit een grote ronde zal winnen. In dat geval kan hij bij volgende gelegenheden enkel verrassen en snoert hij de mond van de niet weinigen die hem al te geregeld uit zijn kot lokken of zelfs schofferen.

Wat Remco in de Volta a la Comunitat Valenciana neerzette, was grandioos. De laatste kilometer van Antenas del Maigmo was er teveel aan. Daar verloor hij behoorlijk wat voeling met de losgebroken Aleksandr Vlasov, die conditioneel al verder staat en die vanaf komende zondag in de UAE Tour, de eerste manche van de World Tour, in de clinch wil gaan met Tadej Pogačar, die er (nog wars van competitie) ook werk zal aan hebben. 

 

Indien er, zoals élke rittenkoers zou moeten betamen, een korte tijdrit was geweest dan had hij Aleksandr Vlasov alsnog overruled want de klok is het werkpunt van de Rus.

Misschien maar goed dat het voor Evenepoel zo gelopen is en dat hij Valencia nièt heeft gewonnen, anders zou hij al meteen heropgevoerd worden als Il Imbatido, voor wie verliezen taboe is. 

Vanaf 16 februari is er de Volta ao Algarve. Ook daar moeten een dagzege en een eindtop 10 zijn objectieven zijn, niets meer niets minder. Indien hij dan twee dagzeges behaalt en eindwinnaar wordt dan oogst hij applaus op àlle banken. Algarve veroverde hij trouwens al in 2020 met een nipte dagzege op de Alto da Fóia aan de basis. In de voorlaatste rit, van Albufeira naar Malhão, moest hij een beetje de rol lossen voor Miguel Angel Lopez (-4”) en Dan Martin (-2”). Hij bleef wel leider in de tussenstand. Op de slotdag was er een tijdrit van 20,3 km. die hij aan 50,5 km./u. won. Dit jaar is er geen afsluitende tijdrit maar een bergrit met aankomst op de vermaledijde Alto do Malhão (Loulé). Goed mogelijk dus dat Remco het daar opnieuw moet afleggen tegen een meer gevleugelde klimmer in een betere conditie. Wees er evenwel maar quasi zeker van dat daar voor Quick-Step Alpha Vinyl, inzonderheid voor Fabio Jakobsen, één of meer dagzeges zullen aan voorafgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten