zaterdag 26 februari 2022

 

Tadej Pogačar organiseert  

UAE - home party op Jabel Hafeet 

 

 

Tadej Pogačar heeft, zover nodig maar zoals verwacht, de puntjes op de i’s gezet van de UAE Tour, een organisatie van zijn sponsor. Voorbij de finish speelde zich als het ware een home party af, waarbij bleek hoeveel sterker zijn team nog is na de aanwerving van João Almeida.

Tadej Pogačar heeft zijn dierbare sponsor in diens thuisland vergast op twee rijtjes. Op Jabel Hafeet rondde hij een loepzuivere hattrick af die hij verlengde in een tweede opeenvolgende eindzege. Op die manier valoriseert hij dit jaar een eerste keer zijn langlopende (tot 2027) lucratief contract en het is nu al de vraag wie hem daar bij leven en welzijn over vijf jaar zal weghalen indien de Emiraten deze sponsoring zouden voortzetten.

Op Jabel Hafeet won hij twee jaar geleden een eerste keer in de spurt van Alexey Lutsenko en Adam Yates, die toen overtuigend (-1’01”) de eindzege behaalde omdat hij bij de eerste finish op Jabel Hafeet ruim een minuut van zijn Sloveense opponent was weggereden. De tweelingbroer van Simon kon vorig jaar niet van Tadej Pogačar wegrijden en dit jaar al evenmin en dat bekocht hij bij de afrekening. 

Tadej Pogačar is ook de eerste (afgetekende) leider in de World Tour 2022. Het zou best kunnen dat hij zijn pole position dit jaar al niet meer afgeeft want ook in Tirreno-Adriatico is hij titelverdediger.

Eind februari is het nog vroeg dag voor conclusies. Toch lijkt het reeds vast te staan dat de 31-jarige Tom Dumoulin als klassementsrenner gedateerd is want de hoogtemeters blijken niet langer natuurlijke bondgenoten. In twee niet al te zware bergritten gaf de Maastrichter ruim tien minuten toe aan de top van het klassement. Als meester-helper en als momentencoureur zal de winnaar van de Giro 2017 en het jaar daarop als titelverdediger tweede (zo ook in de Tour) zal hij zich wel nog profileren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten