woensdag 9 februari 2022

Matthias BOGAERT

wil op de ingeslagen weg verder


Ook Matthias Bogaert zal na het seizoen 2022 vereeuwigd worden als één van de coryfeeën der aspiranten. Hij hoopt evenwel vooral ook daarna nog spraakmakend te zijn.

Matthias was bij de 12-jarigen een quasi alleswinnaar, al werd hij op 30 november 2019 in het Vlaams kampioenschap omnium al meteen verrast door Giel De Nul, wat zich vorig weekend herhaalde in het Belgische.

Indien ook deze leerzame nederlaag de voorbode is van wat volgt dan zal Matthias die graag geleden hebben. In 2020 werd hij wel Belgisch kampioen omnium en eindwinnaar van de AVS-RTV Cup.  

Vanaf de verlate opstart van het wegseizoen won Matthias al zijn koersen, inclusief het BK in Saint-Ghislain maar niet de voorafgaande tijdrit, waarin hij ‘slechts’ derde werd na Mauro Keppens (-6,6”) en Thomas Verdonck (-1,5”). Dat jaar werd er geen Vlaams kampioenschap georganiseerd en dus wilde Matthias het in 2021 winnen om aan zijn collectie titels en truien nog een ander exemplaar te kunnen toevoegen, wat hij in Mazenzele ook deed met een magistrale spurt waarin hij het overtuigend haalde van Kyano Cottignies en Siebe Oliviers


De Belgische titel kon hij in Hoogstraten niet verlengen, hij haalde er nog net het podium. Ook in de voorafgaande tijdrit op hetzelfde simplistisch traject kon hij zich, bij ontstentenis van techniciteit en hoogtemeters, niet vinden en moest hij een aantal banken achteruit, toch misschien een werkpunt, het tijdrijden.

Aan Matthias’ Vlaamse titel gingen dubbel zoveel tweede plaatsen als over-winningen vooraf. Het was Mauro Keppens die hem opeenvolgend in Beveren-Waas, Ottergem, Rozebeke en Parike klopte maar daarna zo vriendelijk was om met de familie op reis te gaan waardoor hij er in Mazenzele niet bij was. Matthias had zijn sprint in Kruishoutem herin-geoefend en hield de winning mood ook vol als drager van de Vlaamse trui. Enkel in Ottergem en in Denderhoutem won hij niet. Weer was Keppens hem en alle anderen te vlug af. Zeker geen oneer want Mauro is dé referentie van de 14-jarigen. Nederlagen zijn minder leuk maar soms nuttiger dan gemakkelijke overwinningen. Goed dat Matthias Bogaert, Kyano Cottignies, Giel De Nul en Mauro Keppens opbouwend koersen om mekaar onderling beter te maken en dat zal in 2022 niet anders zijn.

Matthias Bogaert ruilde het abdicerende Van der Vurst C.T. voor Isorex en studeert moderne talen - wetenschappen aan het Sint-Paulusinstituut in zijn thuishaven Herzele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten