woensdag 23 februari 2022

Jonas PAUWELS

multisporter par excellence

 

 

Jonas Pauwels (Houtem-Veurne) werd voor de koers geïnspireerd door zijn vier jaar oudere overbuur Bart Junior Vandecasteele, die inmiddels gestopt lijkt met koersen om alles op de jumping te zettenJonas’ vier jaar oudere zusje Yente doet trouwens ook aan jumping.



Jonas heeft als aspirant een mooie beginvlucht genomen. In zijn allereerste koers in Ruddervoorde werd hij meteen tweede niet na ‘een’ maar dé Sloveen. Tobias Flajs werd door mij voor een vluchtige passant aanzien maar hij is een blijver die een landgenoot zal worden en die vorig jaar 13x won en 9x tweede werd. In Ruddervoorde mocht Jonas’ tweede plaats de smaak van de overwinning hebben. Dichter kwam hij er ook niet meer bij. Merkwaardig dat de Sloveen, die daar zelf niet om vroeg, tot West-Vlaams kampioen werd uitgeroepen terwijl hij omwille omwille van zijn nationaliteit niet mocht deelnemen aan het Vlaams en het Belgisch kampioenschap. Jonas, die Tobias zijn titel van harte gunde, werd een week later wel tot provinciaal kampioen in het mountainbiken uitgeroepen en op 19 december in het veldrijden (hoewel hij in Varsenare tweede werd na de Oost-Vlaming Emiel Osaer).

Kafkaiaanse toestanden waar Jonas zich niet druk om maakte maar liever scoorde in de andere kampioenschappen op de weg: 12de in het Vlaamse in Mazenzele, 8ste in het Belgische in Hoogstraten.

Na het BK werd de focus meteen verlegd naar het veld en daar liet Jonas er, qua winnen, geen gras over groeien, dat deed hij meteen in Diksmuide. De toon was gezetvoor de hele winter die nog twee overwinningen (strandace Middelkerke en Lille) en acht keer een top 5 opleverde, waarvan één in het Vlaams kampioenschap in het kurkdroge Maldegem. In het verzopen Hamme bleef Jonas, mede door een foute fietswissel, steken op de 14de plaats, die anders een top tien zou zijn geweest. Overweldigend is het (nog) niet want Jonas is een lichtgewicht, die diep in 2009 geboren werd. De volgende jaren zal zijn groeispurt een gesmaakt inhaalmanoeuvre uitvoeren.

Het is duidelijk dat dit jonge talent alle kansen zal krijgen om optimaal te ontwikkelen maar tot nader order ongedwongen daar zal ook zijn mentor Marc Hemeryck mee over waken.

Het begrip multisporter is zeker aan Jonas besteed want behalve de meeste geledingen van het wielrennen heeft Jonas ook gevoetbald en zwemt hij ook nog recreatief. 

Jonas is een multisporter, zijn ouders zijn mutiwerkers. Papa Pascal is de zaakvoerder van Home Service Pauwels, mama Delphine (Goderis) is adviseur bij Goens Verzekeringsburo. Bij hun thuiskomst wacht hen een arbeidsintensieve boerderij. En tussendoor mogen ze overleggen wie Yente en Jonas vergezelt naar training en competitie.


1 opmerking:

  1. Dikke proficat aan Jonas en zijn zus Delphine ! ook een dikke pluim voor de ouders die er alles doen voor hun kinderen!

    BeantwoordenVerwijderen