dinsdag 22 februari 2022

Stefan BISSEGGER 

tijd voor nòg hògere doelen

 

Ter illustratie van zijn veelzijdigheid had Stefan Bissegger in 2021 exact drie maanden na de korte openingstijdrit van Paris-Nice een gewone dagzege behaald in de Tour de Suisse, waarin hij het in de ouverture in Frauengeld nipt (+4”) moest afleggen tegen zijn al wat meer beslagen landgenoot Stefan Küng die hij niet mocht vergezellen naar de Olympische tijdrit in Tokio maar die hij op de laatste dag van juli overtuigend (-20”) klopte in de tijdrit van de Benelux Tour. Aansluitend werd van Stefan meer verwacht dan een 4de plaats op het EK en een zevende op het WK.  

Vandaag op palindroomdag 22-02-2022 behaalde Stefan zijn mooiste succes totnogtoe. De korte tijdrit, met een U-bocht als enigszins remmende factor, was een kolfje naar zijn hand: meteen het gashandel opentrekken en non stop openhouden. Niemand had daar minder tijd voor nodig als hij: Filippo Ganna (+7”), Tom Dumoulin (+14”), Tadej Pogacar (+18”), Joao Almeida (+22”), … 

Het ware interessant geweest om te weten Remco Evenepoel (in bloedvorm in de Algarve) zich hier tot die kanjers verhouden had.

Voor Stefan Bissegger wordt het stilaan de tijd om te mikken op hogere doelen: een tijdrit in één van de grote ronden (dit jaar allicht opnieuw de Tour), een podium in het EK en het WK. 

De 22-jarige Zwitser, alweer een adept van de piste, kwam in de World Tour een eerste keer piepen met een derde plaats (na Sören Kragh Andersen en Stefan Küng) in de tijdrit van de BinckBank Tour 2020.

Stefan Bissegger, de wereldkampioen individuele achtervolging der junioren in 2016, combineerde de baan almaar meer met de weg. In 2016 won hij ook de Driedaagse van Axel. In de Tour du Pays de Vaud hield hij bij dagzeges, net als in de Tour de l’Avenir 2019, het jaar dat hij in de WK-wegrit derde werd na Nils Eekhoff en Samuele Battistela. Eerder dat jaar had hij in de Course de la Paix (2de na Andreas Leknessund) geïnsinueerd een klassementsrenner te zijn maar als hij iets niet kan dan is het dàt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten