zondag 20 februari 2022

Zwart weekend voor de Remco-haters

 

Ssst … hier rijpt een

Toptalent! 

 

Toen hij twee weken geleden in Valencia, na het behalen van een eclatante dagzege, ‘slechts’ tweede werd in het eindklassement maakten de media zich meer druk om het tweede dan om het eerste niettegenstaande hij ook hard voor Fabio Jakobsen gewerkt had. 

 

Want: een Remco Evenepoel die nièt àlles wint, is (sic) een … loser.

Op de tweede dag in de Volta ao Algarve was het weeral van dat omdat hij op ‘zijn’ Alto di Foia, waar hij zowaar een … standbeeld heeft (dat hij daar wel niet zelf neerpootte), niet won. Onderwijl had Fabio Jakobsen, mede door Remco’s toedoen, andermaal twee massasprints gewonnen.

 

Het was dus zogezegd van moeten gisteren in de ongewoon lange (32,2 km.) en lastige tijdrit naar Tavira. Daar falen zou nogal wat koren geweest zijn op de molen van zijn haters, die hij integendeel op een zwart weekend getrakteerd heeft. Hij reed de beste tijdrit ooit die hij aan ruim 51 km./u. won. En enkel Stefan Küng kon het verschil onder de minuut houden.

 

Gloria Victoria?! Hou toch maar een slag(je) om de arm want vandaag finisht deze Volta ao Algarve op de vermaledijde Alto do Malhão (Loulé), waar hij twee jaar geleden ‘slechts’ derde  werd na Miguel Angel Lopez (-4”) en Dan Martin (-2”), die er dit keer overigens niet bij zijn. Niet totaal uitgesloten toch dat hij ook vandaag moet wijken voor een gevleugelde klimmer die beter gerecupereerd is van de zware tijdrit van gisteren. 

Stel dat dit inderdaad gebeurt dan nog zal Remco’s eindzege niet in het gedrang zijn, daarvoor is zijn bonus in de tussenstand te aanzienlijk. Hij zal er liever alles aan doen om ook de slotrit naar zijn pedalen te zetten. In dat geval komen er twee streepjes bij en voert hij zijn globaal zegecijfer op naar 33, waarvan 26 individuele uci’s. 

 

Even memoreren:

7 (8?) rittenkoersen: de Ronde van België 2019 & 2021, de Vuelta a San Juan 2020, de Volta ao Algarve 2020 (& 2022?), de Vuelta a Burgos 2020, de Tour de Pologne 2020, de Tour of Denmark 2021.

Bij ééndagskoersen deze kanjers: de Clasica San Sebastian 2019, de Europese titel tijdrijden in Alkmaar 2019, de Druivenkoers-Overijse 2021, de Brussels Classic 2021, de Coppa Bernocchi 2021, …

Ook niet te veronachtzamen zijn passages in de kampioenschappen van 2021: de BK’s (de nièt lachende 2de na zijn kompaan Yves Lampaert in de tijdrit in Ingelmunster & 3de op de weg in Waregem), het EK in Trento (3de in de tijd- & 2de in de wegrit), 3de in het WK Knokke-Heist - Brugge. 

 

Pro memorie: wij hebben het hier over een kersverse 22-jarige die in theorie nog het hele seizoen 2022 bij de beloften had mogen rijden. 

Zijn aller-allermeeste concullega’s zullen van bovenstaand palmares zelfs over 15 jaar enkel maar kunnen van dromen, hoewel sommigen onder hen ook steengoeie coureurs zijn. Niets is dus zo vanzelfsprekend als het lijkt.


Na de Algarve volgt voor Remco EvenepoelTirreno-Adriatico (7-13.3), de Itzulia Basque Country (4-9.4)La Flèche Wallonne (20.4)Liège-Bastogne-Liège (24.4), de Tour of Norway (24-29.5), Tour de Suisse (12-19.6)Clásica San Sebastián (30.7), de Vuelta a Burgos (2-6.8) en last but very not least de Vuelta a España (19.8-11.9), de eerste lakmoesproef aangaande zijn slaagkansen als klassementsrenner in de grote ronden.

 

Ik kan de verenigde Remco-haters bij deze gerustellen: hij zal nièt àlles winnen maar gegarandeerd vaker dan hen belieft. En ja hoor, ik heb ook meer dan eens moeite met zijn onhebbelijke trekjes zoals recent met zijn wegwerpgebaar op ‘zijn’ Alto di Foia. Hij zal er binnenkamers op gewezen zijn en er dus uit geleerd hebben.

Indien je niet van Remco kunt houden, negeer hem dan! Het zal evenwel op termijn moeilijk worden om apatisch te blijven want zijn sportief charmeoffensief zal almaar indringender worden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten