donderdag 10 februari 2022

 Vandaag winnaar van de openingsrit in Oman

Fernando GAVIRIA: 

begonnen aan een nieuw begin?

 

Het zag er langdurig naar uit dat Fernando Gaviria het beste zou hebben gehad na zijn opstappen bij Quick Step. Zijn zegecijfer kromp zienderogen en in 2021 bleef hij zelfs steken op één enkel succes, een dagzege in de Tour de Pologne. Toch weigerde de 27-jarige Colombiaan zichzelf op te geven als internationale topper.

 

Het leek er niet meteen te komen. In de Saudi Tour was hij kansloos tegen Caleb Ewan en Dylan Groenewegen. Vandaag zette hij dat recht in de openingsrit van de Tour of Oman, waarin hij een overgretige Mark Cavendish afhield.

 

Fernando had zijn groot zelfvertrouwen naar 2022 toe geventileerd. Hij huiverde enkel voor een Covid-besmetting die hem in 2021 twéémaal niet al te mild overkwam en die langdurig nazinderde. Indien dat hem bespaard zou blijven dan durfde hij het hebben over zijn terugkerend niveau van 2017 (4 dagzeges in de Giro annex de paarse puntentrui) en van 2018 (2 dagzeges in de Tour).

 

The new Gaviria has arrived met de Giro als hoofddoel maar er mag ook al wat geschieden in Paris-Nice en daarna in de Vlaamse koersen. Over Milano-Sanremo zweeg hij in alle talen en dat is vreemd want in 2017 werd hij, zes maanden na winst in Paris-Tours, vijfde op de via Roma. Dat zie ik hem in Oudenaarde of in Roubaix niet waarmaken, maar misschien wel in Wevelgem, waar hij 6de werd in 2016 en 9de in 2017. 

 

Het is toch een beetje van ‘moeten’ in 2022 want zijn lucratief vierjarig contract bij het UAE Team Emirates loopt af en hij wil zijn manager Giovanni Lombardi in de beste positie aan de onderhandelingstafel.

Zijn charmeoffensief naar verlenging toe is hij alvast aardig begonnen. Zijn zege van vandaag  in de openingsrit van Oman is globaal zijn 50ste sedert hij in 2015 contractrenner werd.

Daarmee heeft hij zijn pole position als vaakst winnende Colombiaan versterkt. Nairo Quintana volgt met 47 en Luis Herrera met 32 zegestreepjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten