dinsdag 8 februari 2022

Brent BRIESBROECK heeft 

liever meer tegenstand(ers)

Brent Briesbroeck (Zelzate) is net als zijn Avia-kompaan Giel De Nul, een adept van de BMX. Brent begon er al competitief aan op zijn vijfde op hoog niveau en hield dat vol tot corona voor een breuklijn zorgde.

Vanaf zijn 11de verjaardag op 10 september werd Brent door Cycling Vlaanderen tot de 12-jarigen gerekend en mocht hij aan de Blaarmeersen in competitie komen. Brent liet dat niet koud worden en won omnium na omnium.

Foto Jean KNOP

Eind november werd hij de Vlaamse kampioen in het omnium van het bouwjaar 2010 en vorige zaterdag ook de Belgische titelvoerder, waarvoor hij enkel Thomas Van Dijk en Cedric Van Belle moest afhouden. Niet zijn schuld, hij had het liever anders gehad maar het is wat het is maar beide titels staan niettemin voor altijd op zijn palmares.

Brent is niet voor één (sport)gat te vangen en werd op 11 november ook 8ste in het Vlaams kampioenschap veldrijden in Maldegem, waarmee hij zijn veelzijdigheid extra onderstreepte. Voor het BK in Hamme moest hij, daags na het VK omnium, passen.

Het wegseizoen van de aspiranten opent exclusief op 3 april in Boortmeerbeek (Vlaams-Brabant), waar er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in reeksen zal worden gereden. Brent kijkt al wat verder, meer bepaald naar het Oost-Vlaams kampioenschap op het even mooie als selectieve parcours van Maarkedal.

Ziedaar het overstapje naar een deelname aan het Vlaamse (op donderdag 21 juli in Arendonk) en het Belgische (op zondag 14 augustus in Liedekerke). Ook in één van de driedaagsen wil Brent er graag bij zijn, met Avia-Rudyco allicht die van Antwerpen op de drie laatste dagen van juli.

Brent houdt het qua begeleiding voorlopig bij zijn papa Olivier (die nooit koerste maar zichzelf omschrijft als een fietsfanaat). Er mag een sportieve toeverlaat, die wat meer afstand houdt, bijkomen om Brents gedrevenheid in de juiste banen te leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten