maandag 14 februari 2022

Matijs VAN STRIJTHEM

wil nòg korter aansluiten bij de toppers 

 

Matijs voetbalde tot zijn 13de bij KJV Kruibeke en werd gesolliciteerd door nationaler KSV Bornem maar de lokroep van de koersfiets was sterker.

 

1 juli 2018: idealer kon de zomervakantie niet beginnen dan met een openingszege waaraan een gulden randje in Rekkem, daar behaald op Belgische kampioen omnium Nicolas Aernouts. De volgende overwinning liet 2,5 maanden op zich wachten met in die herfst nog een drie op een rij.


Foto Kurt VERMEERBERGEN

Bij de 13-jarigen liepen de blote resultaten wat terug maar niet de mindset, zelfs al kwam zijn enige zege er pas op 1 september in het verre Emptinne. 

Bij de 14-jarigen won hij geen enkele keer maar een (door Covid-19) beperkt aantal koersen leverde niets dan dichte ereplaatsen op met op de slotdag ei zo na de absolute voltreffer in het BK in Saint-Ghislain, waar enkel Axel Van den Broek hem kon voorblijven. De tweede de slèchtste plaats in een kampioenschap? Voor Matijs was het een tastbaar bewijs dat hij almaar meer tot de bovenlaag van het bouwjaar 2006 behoorde. 

 

Als neo-nieuweling doormaakte Matijs in 2021 een geslaagde verkenningsronde. In Bogaarden (waar Seppe Van den Boer won) kwam hij een eerste keer dicht bij een overwinning. Dat herhaalde hij in het Oost-Vlaams kampioenschap in Woubrechtegem, waar hij Cedric Keppens naar de kroon stak. Die Cedric wordt door velen getipt als de meest getalenteerde van allemaal, wat dus betekent dat Matijs er almaar korter bij aansloot. 

Ook de kennismaking met de hoogtemeters werd een meevaller: 8ste in Herbeumont, 12de in Couvin en ook in goede doen in de Tour de la Basse Meuse. Behalve dat hij een renner van de kampioenschappen is valt het bij Matijs eveneens op dat hij beter presteert naarmate het seizoen vordert.


Matijs (die 59 kg. verdeelt over 1,75 m, wat neerkomt op een BMI van 19,265) wil als tweedejaarsnieuweling ook tijdens de eerste seizoenshelft scoren. Om niets aan het toeval over te laten opteerde hij voor een drukke winter aan de Blaarmeersen, waar hij meeting na meeting beter werd met vierde plaats in de achtervolging en de scratch als beste resultaten.

In 2022 zullen vooral de manches van de Topcompetitie (Vezin, Herman Vanspringels Diamond, de Ronde van Vlaanderen, Jemeppe en de Affligem Classic) hem aan om de kloof met de besten te verkleinen. Behalve vooral Cedric Keppens zijn dat ook Aless De Bock, Wout Hemeryck, Nolan Huysmans, Jarne Van Dyck, Jasper Schoofs, Nio Vandevorst, … 

Over één discipline zweeg Matijs vooralsnog in alle talen: het tijdrijden, een aanbevolen werkpunt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten