maandag 28 februari 2022


Tristan JANNES

gedijt op Rijkevorselse grond

 

 

Tristan Jannes (Tessenderlo) mikte in Rijkevorsel meteen vol in de roos. Het viel hem te beurt anderhalf jaar na zijn vorige overwinning die hij als 14-jarige aspirant eveneens in Rijkevorsel behaalde. 

Zijn allereerste overwinning was nog de meest beklijvende: begin april 2018 werd hij bij de 12-jarigen in Leopoldsburg kampioen van Limburg tijdrijden, in 2019 werd hij als titelverdediger derde. Covid-19 belette dat deze kampioenschappen in 2020 en 2021 doorgang vonden maar de draad van het tijdrijden wil Tristan in april heropnemen.


Tristan JANNES als 14-jarige aspirant op weg naar de 4de plaats in Sint-Pieters Brugge.

Tristan wordt daarin geïnspireerd door zijn kompaan Jasper Schoofs, de regérende kampioen van België, met wie hij in de Ardennenkoers van Herbeumont gelijke tred hield maar die zich een iets betere finisher toonde. Behalve het tijdrijden zullen ook de hoogtemeters een doelwit zijn voor de ranke Looienaar.

“Die kunnen mij helpen om door Acrog-Tormans Balen niet enkel voor de Tour de la Basse Meuse (begin mei) en de Triptyque Ardennais (half augustus) geselecteerd te worden maar ook voor buitenlandse rittenkoersen. Ook de eerste Ronde van Vlaanderen op 22 mei in Oudenaarde wordt een voornaam doelwit.” 

Het is duidelijk: Tristan Jannes zal dit seizoen een serieus tandje bijsteken. Dat hij nog maar drie keer won, heeft ook te maken met het feit dat hij zich hoedt voor overdrijving inzake het aantal wedstrijden. Hij leeft zich even graag recreatief uit met de mountainbike.

Andere prille winnaars bij de 15- en de 16-jarigen waren Edouard Claisse, Finlay Tarling (Gr.-Br.) en last but very not least Axel Van den Broek, die eerder dan weleer schakelt van het veld naar de weg. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten