woensdag 9 februari 2022

AERNOUTS - VAN DAMME

een even sterk als duurzaam duo  


Nicolas Aernouts was de veelzijdigste. Hij nam deel aan alle kampioenschappen waarvan hij de scratch won en nog vier andere keren op het podium stond en won de beide manches voor de Beker van België. Hij zal zich in de nabije toekomst vooral op het baanwielrennen focussen.

Thibaut Van Damme was de meest efficiënte: uit minder deel-names haalde hij de titels puntenrit, achtervolging, snelheid en werd vicekampioen op de 500 meter en in de scratch. 

Foto Jean KNOP

Uitgerekend die twee vormden een duo in de madison. Een beetje ondoordacht toch om de twee besten aan mekaar te koppelen, denk je dan, maar het was niet met voorbedachten rade. 

Nicolas en Thibaut zijn nu éénmaal clubmaten bij Avia-Rudyco maar kenden mekaar nog niet van de Blaarmeersen aangezien er daar de voorbije winters geen meetings plaatsvonden en wisten dus ook niet hoe goed ze waren en samen nòg béter zouden worden. En vergis u niet, de duo’s die ze klopten waren ook niet min toch: Aless De Bock - Staf De Bode, Jarne Van Dyck - Matijs Van Strijthem, …


Geen opmerkingen:

Een reactie posten