vrijdag 31 januari 2020

Le nouveau Nairo Quintana est arrivé

Nairo Quintana leek er, vijf dagen vòòr zijn dertigste verjaardag al helemaal klaar voor met een veropenbarende tweede plaats in het ruim veertig km. lange kampioenschap van Colombia tijdrijden. Enkel titelverdediger Daniel Felipe Martínez (-29”) deed beter in tegenstelling tot Tourwinnaar Egan Bernal die drie tellen meer nodig had. De aanwezigheid van Rigoberto Uran had Nairo’s prestatie nog beter in kaart kunnen brengen.
Het tijdrijden was altijd de zwakke plek in het pantser van de beste Colombiaanse klassementsrenner ooit, die in 2014 de Giro (ook tweede in 2017) en in 2016 de Vuelta won. Tussendoor werd hij tweemaal tweede in de Tour (in 2013 en 2015) en derde in 2016. Men gaat ervan uit dat Egan Bernal hem op termijn zal overtreffen maar ik zou niet al te zeker over zijn.
Nairo Quintana verkaste na acht (!) campagnes voor Movistar naar het bescheiden Franse team Arkéa-Samsic. Winner Ancona vergezelde hem en is met Warren Barguil de enige die Nairo steun lijkt te kunnen bieden in het hooggebergte. Misschien is dat net wat Quintana wilde: met niemand anders rekening moeten houden zoals hij al te veel moest bij Movistar en vooral Alejandro Valverde.
Op zijn dertigste verjaardag hoopt hij het Colombiaans wegkampioenschap te winnen in Boyacázijn biotoop. Of Arkéa-Samsic daar blij mee zou zijn, durf ik te betwijfelen. Zien ze hun eyecatcher liever niet in de eigen kleuren rijden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten