dinsdag 21 januari 2020

Uitstekend plan !

Moedige VeldrijderVlaamse Crosscup willen fuseren

Het gerucht liep al langer dat “De Moedige Veldrijder” zou ophouden te bestaan en dat Meer-Hoogstraten op zaterdag 18 januari wel eens de allerlaatste manche zou kunnen zijn. Dat kan nog altijd kloppen maar dan met een happy end.

"Begin december ontstond er een dialoog met de mensen van de Vlaamse Crosscup, een Oost- &. West-Vlaams gericht regelmatigheidscriterium”, meldt voorzitter Rudy Van Steenbergen. “Cycling Vlaanderen heeft daar aardig toe bijgedragen want het oordeelde terecht dat het B-circuit een belangrijke rol vervult als leerschool voor jonge (nog) niet overgetalenteerde talenten. Deze krachtenbundeling zou een win-winsituatie betekenen voor alle actoren. De fusieplannen zijn concreet maar nog niet geconcretiseerd. Bedoeling is een doorstart vanaf de winter 2020-2021. Het verenigd regelmatigheidscriterium zou zo àlle Vlaamse provincies coveren en extra belangstelling genereren met een volledig herwerkt concept en één overkoepelend klassement. Essentieel is op dit moment dat alle betrokkenen zowat op één en dezelfde lijn zitten en gedreven zijn om hun kruisbestuiving te concipiëren.”

Welke manches worden al of niet worden behouden en dewelke er desgevallend zullen bijkomen is de volgende fase, but first things first. Een respectabel organisatoren hebben hun kandidatuur al ingediend, anderen kijken de kat nog uit de boom op welke manier ze willen betrokken zijn bij de aan zekerheid grenzende waarschijnlijke doorstart in 2020-2021.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten