maandag 27 januari 2020

Rudy BARBIER en Israel 
Start-Up Nation hebben 
hun entree niet gemist

De 27-jarige Fransman Rudy Barbier werd niet verwacht als winnaar van de openingsrit der Vuelta a San Juan, de eerste manche van de Pro Series. Hij bofte weliswaar dat de Deceuninck-Quick.Step - trein voor Alvaro Hodeg door een massaval ontregeld werd.
Onderschat die Barbier, opgeleid bij Roubaix-Lille Métropole, evenwel niet want behalve in 2014 en in 2018 was hij elk seizoen goed voor minstens één overwinning: een dagzege in de Paris-Arras Tour 2013 en in de Circuit des Ardennes 2015, Paris-Troyes en de G.P. Cholet - Pays de Loire in 2016, Paris-Troyes 2017, de Classic Loire-Atlantique 2019, een dagzege in de Tour of Estonia 2019 en nu in de Vuelta a San Juan.

Ook voor Israel Start-Up Nation, een fusie van Israel Cycling Academy met (de licentie van) Team Katusha, is dit een prille opsteker, al won ICA in 2019 niet minder dan dertig keer (vijf keer Ben Hermans) zonder uitschieters
Als vaste waarde in de World Tour wordt op meer kwaliteit gerekend. Dirk Demol en Eric Van Lancker moeten dat in succesvolle banen leiden, al zat het meteen ook al lelijk tegen met de zware val van Ben Hermans in de tweede rit van Tour Down Under waarbij het linkersleutelbeen, het uiteinde van het schouderblad waarop de kop van de bovenarm beweegt, het ravenbeksbeen en twee ribben brak.
Ben zette zijn zware beproeving in optimisme om:
“Ik zal er voldoende reserves aan overhouden om na vier Giro’s en twee Vuelta’s eindelijk mijn debuut te kunnen maken in de Tour.” 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten