dinsdag 21 januari 2020

Sam BENNETT zet al meteen de toon

Eerste gewin is nièt 
altijd kattegespin

Voilà zie: Sam Bennett heeft de eerste rit van Tour Down Under, tevens de openingsdag van de World Tour 2020, gewonnen voor Deceuninck-Quick.Step. Nog 73 overwinningen te gaan en The Wolfpack verbetert zijn absoluut zegerecord van 2018, wat het net niet deed in 2019 wanneer het bleef steken op 70. Om de kwantiteit is het hen niet initieel om te doen, wel om de kwaliteit.
Sam Bennett verdorie: hoe is het mogelijk dat Bora-HansGrohe zich die notoire afwerker liet ontglippen, niet te vatten toch?! Lelijker in eigen voet schieten kun je bezwaarlijk doen. Het telt met de Duitser Pascal Ackermann (net als Sam Bennett dertien overwinningen in 2020) en met Peter Sagan weliswaar nog andere vluggerds in de rangen maar aangezien ook zij, als Word Tour Team, soms op drie fronten tegelijk actief zullen zijn, zal dat niet genoeg zijn.

Patrick Lefevere en zijn staff waren er dus als de kippen bij om de laat ontbolsterde Vlaamse Ier (geboren in Wervik) in te lijven. Patrick werd een week geleden als onafhankelijk bestuurder van S.C. Anderlecht ingehaald. Wat hij daar te zoeken heeft, is zijn zaak maar als er iets is waarin hij zich (ook daar) kan onderscheiden dan is het zeker in het opzetten van een probaat scoutingsapparaat. Antoine Colassin was vorige zondag het Anderlechtse lichtpunt, men had het over een wonderbaarlijke ontdekking. Deceuninck-Quick.Step pakt in 2020 uit met meer colassintjes: de Portugees Joao Almeida (21), de Italiaan Andrea Bagioli (20), de Amerikaan  Ian Garrison (21) en de Duitser Janik Steimle (23). Ziedaar vier “rookies” uit evenveel verschillende naties, zo verwerf je in die landen gelijk empathie en goodwill voor de producten van je sponsors.
Het “ontdekken” van Remco Evenepoel was geen kunst, hem tot eind 2023 (al of niet met een opstapclausule) vastleggen was dat wel want er kwamen nogal wat hogere offertes op hem af. Remco zal wel niet de inschattingsfout maken die Frank Vandenbroucke eind 1998 beging: blindelings naar het véél méér biedende Cofidis overstappen, wat zijn zwanenzang inluidde, een ontwikkeling die nog meer anderen overkwam en van wie Marcel Kittel de meest recente dupe is.
De aanvoer van verse wolvenjongen wordt verder gegarandeerd door het satellietTeam Monti, waarvan onder anderen Stefano Museeuw deel uitmaakt. Voor Patrick Lefevere wordt het moeilijk om zijn stichting te overleven.

1 opmerking: