woensdag 29 januari 2020

Toch maar niet geringschatten hoor 
deze Argentijnse prestatie !

Super Remco
wààr zal dàt eindigen?

Remco Evenepoel heeft, vier dagen na zijn 20ste verjaardag, zijn eerste doelstelling cum laude waargemaakt. Néén, het was géén World Tour en de bezetting stelt bitter weinig voor maar er zijn niettemin enkele meerwaarden. Op een niet specifieke tijdritfiets haalde hij een uurgemiddelde van 48,27 km. Dat de 43-jarige Oscar Sevilla werd derde op 1’08” maar tussen de benjamin en de nestor wurmde zich Filippo Ganna en die is wèl een referentie! In Harrogate stond hij met Remco en met Rohan Dennis op het WK-podium. Die Italiaan is de drievoudige (2016, 2018 en 2019) wereldkampioen achtervolging en bovenal ijlde hij op zondag 3 november 2019 in Minsk twéémaal de snelste vier kilometer ooit, 4'04"252 respectievelijk (drie uur later) 4'02"647Voorwaar voorwaar: ik voorspel dat deze Italiaan vroeg of laat het werelduurrecord van Victor Campenaerts verbetert. Allrounder Remco zal zich aan die uitdaging wellicht nooit begeven, al weet je maar nooit dat hij als dertiger naar iets origineels op zoek gaat. Hij deed in het Argentijnse departement Ullum over de 15,5 km. alvast 32”, hetzij twee seconden per kilometer, minder dan de exact 4,5 jaar oudere Italiaan. Uiteraard moest Remco daarvoor tot het uiterste gaan en in een gevecht met zichzelf de pijngrens overschrijden, of wat dacht je? 
Uiteraard wenkt nu ook de eindzege, die evenwel ondergeschikt is aan deze dagprestatie. Toch maar altijd een slag om de arm houden, zie maar wat hem in de openingsrit overkwam en hoe hij daar op reageerde: hij zocht de veronderstelde dader op om hem de levieten te lezen als de fluwelen versie van Bernard Hinault. Je merkt aan alles en nog wat dat Remco op korte termijn de leider van het internationale peloton wordt.
Vrijdag is er de koninginnenrit naar Alto Colorado, een col van eerste categorie, 2.565 meter hoog. Remco koerste nooit hoger, een herhaling van 2019 toen hij, na langdurige hand- en spandiensten voor Julian Alaphilippe, toch nog 24ste werd op anderhalve minuut van de aanstaande eindwinnaar Winner Anacona. Voor Remco wordt het, met de stimulans van de leiderstrui, de eerste test of hij op de hoogtemeters al even goed is als tegen de tijd. Ook dat zal een momentopname zijn, niets meer / niets minder. Tirreno-Adriateco over zeven weken wordt zijn eerste waarachtige test als klassementsrenner.

In de donkerste schaduw van Remco Evenepoel is er de beschamende “prestatie” van een zekere Peter Sagan: 152ste op 5’27” (één seconde minder dan Fernando Gaviria)! ‘s Werelds beste betaalde coureur zou voor zoveel schabouwelijkheid moeten uitgesloten worden. Na hun “rustdag” spurten hij en Gaviria vandaag misschien mee voor de dagzege.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten