zaterdag 11 januari 2020

Siebe DEWEIRDT en Milan FRETIN: en nu, elk apart, de wèg op!

Siebe Deweirdt en Milan Fretin, het jongste deelnemende koppel, grepen tijdens de voorlaatste avond de macht in de Toekomstzesdaagse van Rotterdam maar moesten het uiteindelijk wijken voor de sluwe Michael Steyaert en zijn Nederlandse sidekick Alexander Konijn. Siebe en Milan waren beter niet in pole position aan de slotavond begonnen, in dat geval hadden ze het volle gewicht van de koers niet op hun ranke schouders gekregen. Hun krachtenarsenaal was niet onuitputtelijk. Misschien maar goed ook dat Siebe en Milan in Rotterdam net niet wonnen, zo blijft er nog wat over om een volgende keer te overtreffen.
Foto Marc VAN HECKE
Beiden hebben als tieners al een mooie weg afgelegd met de respectieve Belgische titel op de weg bij de nieuwelingen als kroonstuk. Beider hart ligt ook (nòg) meer op de weg dan op de baan maar het één hoeft het ander daarom niet helemaal uit te sluiten.  
Voor Milan was Rotterdam zelfs de alleréérste zesdaagse zodat zijn tweede plaats de zoetzure of zuurzoete smaak van de overwinning mocht hebben.
“Wij hadden niet verwacht dat het zo’n vaart zou nemen”, weerlegt papa Steve toe. “Milan rijdt nog tot november rond met een pin na zijn complexe drievoudige sleutelbeenbreuk van vorige zomer, wat allesbehalve comfortabel is bij de aflossingen maar heeft nu éénmaal een vrij hoge pijngrens. Over zijn programma als neo-belofte bij EFC-L&R-Vulsteke is nog niet veel bekend. Tijdens of na VeloFollies wordt er wel een tip van die sluier gelicht."

De nochtans nog veertien maanden jongere Siebe was, qua zesdaagsen, minder aan zijn proefstuk. In Gent en in Londen was hij al zesde geworden met Michael Steyaert.
“Ja, het gaat inderdaad allemaal bangelijk snel”, bevestigt Peter. “Té snel? Toch niet, want zijn mentor Kenny Terweduwe wààkt en in die context moet ook Siebe’s abdicatie voor de Belgische baankampioenschappen van december gezien worden. Een beetje zielig toch dat hij door bondscoach Nicky Cocquyt meteen aangemaand werd om zijn piste fiets per direct binnen te leveren.”
Intriest toch met als bijkomend vraagje van mij: krijgt Siebe dat vehikel terug indien hij volgende winter de BK’s wel rijdt? Of de Topsportschool er liever werk van om een wig drijven tussen Milan en Siebe. Ik sta ervan te kijken dat deze instantie zoveel macht uitoefent en dat is allesbehalve koosjer.
Het zal Siebe worst wezen, hij zoekt zijn eigen spoor. Als student economie - moderne talen ruilde hij de Topsportschool voor het Atheneum Voskenslaan maar als tweedejaarsjunior bleef hij bij C.T. Glabbeek, waarmee hij tot schrikkeldag 29 februari op stage is in Mojacar (Sp.) zodat zijn wegseizoen ’s anderendaags niet begint in Kuurne. Voor alle andere selecties, met de club of nationaal, zal hij graag beschikbaar zijn. Daar zal hij geregeld te maken met onder anderen die twee andere baanrevelaties van deze winter, Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten