vrijdag 17 januari 2020

Aànwezig op velofollies
Met partner INGE en hun Vuelta Turistica:

Jurgen Van Goolen
haalt er nu dubbel en dik uit 
wat hem als coureur ontglipte
Jurgen Van Goolen maakte rond de eeuwwisseling deel uit van een gouden lichting waarin onder anderen ook Tom Boonen, Stijn Devolder, Philippe Gilbert, Nick Nuyens, Sébastien Rosseler, Gert Steegmans, Kevin Van Impe, …
In de jeugdcategorieën (inzonderheid in 1998) overtrof hij ze allemaal maar veel minder in de beroepscategorie. Toch werd hij door velen intrinsiek als de beste ingeschat maar dat reflecteerde zich almaar minder in zijn uitslagen zodat hij er na 2013 moegestreden de brui aan gaf. In feite zat het al na 2010, toen hij bij Omega Pharma - Lotto de buitenwacht kreeg, niet meer goed. Hij modderde nog drie seizoenen aan bij Accent(-Wanty). Zonde dat het zo moest lopen en dus komt Jurgen er niet dolgraag op terug. Blessures (vooral een heup en een sleutelbeen gebroken in de Algarve 2006) speelden hem ook wel eens parten maar het zat hem, dunkt mij, meer tussen de oren dan in de benen. In de beroepscategorie behaalde hij amper één overwinning, een dagzege in de Route du Sud 2011. Significanter was dat hij zes keer voor het WK werd geselecteerd met een elfde plaats in Varese 2008 als beste resultaat. Ook in de Vuelta voelde hij zich in zijn sas. Die reed hij acht keer uit met een zestiende plaats in 2008 als piek(je). In de ééndagskoersen bracht hij veel te weinig.
"Ik kwam in het verkeerde tijdvak terecht", meent Jurgen. "Naar mij toe was de begeleiding nog te onpersoonlijk. Nu is dat fameus bijgesteld en ik zou zeker meer gedijen als toen."
Misschien heeft vooral zijn onvoltooide symfonie als coureur ertoe geleid dat hij des te meer smeet in l’après-course, met zijn ondernemende partner de hypersportieve Inge Van den Broeck in steun. Ook haar leven verliep niet altijd van een leien dakje en beiden werden gemotiveerde soulmates. Inge nam in 2006 deel aan de triatlon van Hawaï, het was afzien geblazen. Als beproefde veelsporter kon zij zakelijk beter tegen een stootje (ze werd almaar sterker én vooral harder, ze kan er een turf aan wijden) wat haar staalde om het creatieve brein achter hun onderneming te worden nadat ze in 2009 trouwden en in 2013 een zoon Andreas kregen. Jurgen had net in die periode niet toevallig de koersdeur achter zich dichtgetrokken om in Calpe hun Vuelta Turistica op te starten en zie waartoe dat leidde. De veertigers lieten het hoogstaand sporten niet los maar stortten zich op de Granfondo en kwalificeerden zich voor het WK in Varese, waar Inge al na 20 km. door een lekke band fataal werd opgehouden terwijl Jurgen op zijn 37ste de exceptionele regenboogtrui pakte. Het zegt andermaal veel over zijn intrinsieke mogelijkheden als toprenner die te weinig gedijden in de omstandigheden van toen. Nu beléven ze allebei, naast hun zakelijke verbondenheid, als veertigers een tweede sportjeugd die lichaam en geest perfect in balans houden. En ze (be)leefden nog lang en gelukkig zonder wee- noch deemoed over wat hen in hun jonge(re) jaren eventueel ontglipte. Indien het toen van een leien dakje was gelopen dan zouden ze zich naderhand misschien aan decompressie bezondigd hebben.
Vuelta Turistica
… serveert piekfijn georganiseerde vakanties waarin fiets en ontspanning centraal staan binnen een familiale sfeer. Elke dag wordt een mooie rit uitgestippeld in het prachtige decor rond Calpe, waarbij rekening gehouden met de verwachtingen van elke deelnemer die ondergebracht wordt in een specifieke groep met aangepaste afstand en snelheid.  Ook stages en trainingen op maat worden aangeboden.
“Door mijn veelvuldig verblijf in Spanje verloor ik mijn hart aan deze zonovergoten streek vol contrasten: Calpe, the place to be voor een ideale conditieopbouw. Als ervaringsdeskundige kan ik iedereen laten meegenieten van de mooie parcoursen aan de Costa Blanca.”
Deze regio biedt mooie vergezichten langs de Middellandse Zee en berglandschappen. Het microklimaat garandeert all year long aangenaam fietsweer. Passages over de coll de Rates en naar de Sierra Aitana worden een adembenemende ervaring in een uitzonderlijke natuur.  
Inge & Jurgen zien er reikhalzend naar uit om de gegadigden te  verwelkomen in Calpe:
info@vueltaturistica.com / tel.: 00 34 654 173 023


Geen opmerkingen:

Een reactie posten