vrijdag 10 januari 2020

Het kader van het BK veldrijden gefileerd:

Boer pas op je ganzen want …

Vos is wéér bezig

Aandoenlijk hoe Wim Vos zich in de krant van “de koers is van ons” (gelukkig is dat nièt zo) in superlatieven uitput aangaande het kader van "het wereldkampioenschap veldrijden zonder Mathieu van der Poel":

“Het ponton op de Schelde is nu al dé vedette van het BK: eindelijk een parcoursbouwer die het begrepen heeft.
Een ommetje óp de rivier. Een BK dat de renners over het water laat rijden, met op de achtergrond de Boerentoren en de kathedraal. Naast Iserbyt en Van Aert is het ponton op de Schelde nu al de vedette van het nakende BK. Eindelijk een parcoursbouwer die begrepen heeft hoe je de cross aan de man moet brengen: een mix van spektakel én citymarketing, en daar een eyecatcher van formaat bovenop: dit is veldrijden zoals het hoort te zijn.

Ziedaar een handvest voor de andere inrichters die er dus (sic) weinig of niets van kennen. Jawadde dadde! Misschien hadden ze er nog enkele bordelen bij kunnen plaatsen, het zou nog meer bekijks gehad hebben en de reflex van “brood en spelen” verder opgelijst met de crossers als spek en bonen.
Helemaal raak dus de quote van Quinten Hermans, die het ponton maar niks vindt en waarbij hij zich terecht afvraagt “we zijn toch geen circusaapjes?”.

Nièt met Bjarne Riis als eregast
Wie het enkele bladzijden verder moet ontgelden is Bjarne Riis, inderdaad een rabiate dopingzondaar maar lang geen exclusieve. Ik zou ze niet willen te eten geven, de andere dopingzondaars die zich nog steeds ophouden in de wijde marge van het huidige wielerbestel. En néén, ik laat mij niet verleiden om daar namen bij te plaatsen. Maar voor het “verfoeilijk restant van een zwart verleden ….. die het slechtste van Armstrong en Bruyneel in één persoon verenigt” haalt Vos graag de trekker over. En zelfs indien dat allemaal terecht zou zijn: elke mens verdient een tweede en zelfs een derde kans. Bij mijn weten heeft Riis geen moord gepleegd, hij was een "kind" en een "vader" van zijn tijdvak. Hoe groot is de kans dat hij recidiveert? 
En Vos besluit: dwaze, dwaze wielersport. Het komt zowaar uit de mond van een lakei van het medium dat beweert “de koers is van ons”. Jawadde dadde !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten