donderdag 9 januari 2020

Robbe Ghys switcht naar 
de weg maar nièt helemaal 
ten koste van de baan

Robbe Ghys viert overmorgen zijn 23ste verjaardag tijdens de eerste stage van Sport Vlaanderen - Baloise in Calpe. Zijn vaste sidekick Kenny De Ketele is er daar niet bij want die rijdt met Nils Politt de zesdaagse van Bremen. Met Kenny won hij half november de zesdaagse van Gent en tijdens de eerste week van 2020 werd hij derde in Rotterdam en dat na een moeilijk begin wegens een opspélende knie, die er de handrem bij haalde maar het kwam goed. 
Foto Gino COGHE
Robbe Ghys, wegrenner van origine maar via de Topsportschool ook graag baanrenner geworden, heeft een hele weg afgelegd. Hij geraakte de jongste tijd wat ondergesneeuwd bij de opmars van het jonge geweld van Siebe Deweirdt, Milan Fretin en de iets minder jonge Michael Steyaert in Gent en in Rotterdam.
Voor Robbe Ghys zit de baanwinter er nu op en wenkt de weg, waarop hij vooral tijdens de lente vaker dan ooit zijn opwachting zal maken. Over het hele jaar 2019 kwam hij aan amper zestien (verwaarloosbare) internationale koersdagen. Het zullen er in 2020 aardig wat meer zijn. Begin februari steekt Robbe van wal in de La Marseillaise en L’Etoile de Bessèges in maart gevolgd door Nokere Koerse, Brugge - De Panne, Gent-Wevelgem, ….. waarbij het mijn absolute overtuiging is dat Robbe in die wedstrijden minstens één keer zal scoren.  
Na die vroege lente zal de focus weer meer op de baan komen te liggen, al is er aan het begin van de zomer nog het tussendoortje met de Österreich-Rundfahrt aan de vooravond van de Olympische wielerspelen in Tokio, waar Robbe aan de zijde van zijn onafscheidelijke gabber Kenny De Ketele de madison hoopte te winnen. Een Olympische titel zou het perfecte afscheid zijn van de zomerbanen inluiden maar niet van de winterse.
“Zesdaagsen doe ik doodgraag”, bevestigt Robbe, “ze hebben mij verrijkt als coureur en geven mij het constant het perfecte gevoel dat ik daarmee het aangename aan het nuttige koppel."
Voor wegrenner Robbe Ghys begint het, na een waarschijnlijke overstap naar Lotto-Soudal, evenwel pas in 2021, dat hij aanvat als 24-jarige. Nog tijd zat dus om ook daar zijn mooie doelstellingen te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten