woensdag 29 januari 2020

“Te mooi om waar te zijn”, 
is héél mééstal pertinent onwaar

Team Monti on hold 
gezet of nòg erger

Het oogde bloedmooiStefano Museeuw zou in 2020 contractrenner worden bij Team Monti, de continentale satellietploeg van het Deceuninck-Quick.Step, geleid door Riccardo Magrini, die in 1983 zowel in de Giro als in de Tour een dagzege behaalde waarna hij in de anonimiteit terugviel. De sportieve leiding zou in handen komen van Wladimir Belli, Mario Scirea  en Stefano Zanatta. Zij zouden in identieke outfit glimmen en op dezelfde Specialized fietsen rijden als Deceuninck-Quick.Step. Dat op zich zou Stefano een boost van jewelste bezorgen met de Italianen Emanuele AMADIO, Gabriele BENEDETTI, Tommaso BRAMATI, Luca COLNAGHI, Davide DAPPORTO, Jakob DORIGONI, Michele GAZZOLI, Federico GUZZO, Alessandro SANTAROMITA en verder Stefan BISSEGGER (Zwits., vanaf 1 augustus contractrenner bij Education First), Vojislav PERIC (Oekr.),  Mauro SCHMID (Zwits.), Javier SERRANO (Sp.) en Reuben THOMPSON (N.-Zeel.).

Rode draad door het bovenstaande is het woord “zou” want het hele opzet is in het gedrang want Patrick Lefevere heeft het on hold gezet of er de stekker zelfs al helemaal uitgetrokken wegens niet nagekomen afspraken en zoiets riskeer je beter niet met de ceo van Deceuninck-Quick.Step.
Dit kan dus een drama zijn voor het internationale gezelschap youngsters, die in het slechtste geval geen alternatieve uitvalsbasis meer zullen vinden want alle gestructureerde teams zijn volzet en voor een lager echelon zullen zij zich terecht te goed vinden: liever géén dan half werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten