zondag 12 januari 2020

Jan BAKELANTS vooral gered door zijn moederclub Acrog - Balen B.C.

Jan Bakelants heeft zich te elfder ure alsnog kunnen handhaven in het internationale peloton. Niets minder kwam hem, zelfs na een bleek seizoen 2019 toe. Bij de Vorselaarnaar, … bio-ingenieur van opleiding, is het als coureur niet “op”, anders zou hij zich niet zo heftig verzet hebben tegen een wenkend vervroegd afscheid.
In de huidige marktsituatie van het internationale wielrennen (“meer vraag dan aabod”) ben je beter biedende dan vragende partij. Jan Bakelants verkeerde helaas in dat laatste geval en dus was een steuntje van buitenaf bijzonder welkom. Voor hem kwam het uit een niet evidente hoek: die van zijn … moederclub Balen B.C., waarvan hij als tiener tot 2004 deel uitmaakte. Balen B.C. is een club die begeleidt, opleidt en “nazorg” biedt, zelfs vijftien jaar na datum.
Voorzitter Jef Robert bevond zich weliswaar in een zelf gecreëerde gunstige positie om iets te doen. Door zijn toedoen werd Tormans Group medesponsor van Circus - Wanty Gobert, inzonderheid voor de piramide van het veldrijden. Deze manschappen werden op 1 januari vòòr de aanvang van de G.P. Sven Nys in Baal een eerste keer voorgesteld in aanwezigheid van Jean-François Bourlart (Wanty Gobert), Jan Tormans, ploegleider Hilaire Van der Schueren, manager Hans van Kasteren en Jef Robert (voorzitter Acrog - Balen B.C.). Laatstgenoemde zag de kans schoon om pleitbezorger te zijn voor Jan Bakelants. Jef was zo overtuigend dat Jan zich meteen naar Baal mocht spoeden om in de ploegbus van Circus - Wanty Gobert de daad bij het woord te voegen.
Jef Robert heeft bij deze de puntjes op de i’s gezet, niet uit zelfverheerlijking maar als substantieel bewijs dat Acrog - Balen B.C. meer is dan een club die zich wentelt in het welbehagen van “voorlopige lauweren en uitstervende toejuichingen”. Een welwillend kind van Acrog - Balen B.C. wordt nooit ofte nimmer aan zijn lot overgelaten en zeker niet een waardevolle coureur als Jan Bakelants.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten