donderdag 25 november 2021

Axel en Senna zijn dé eyecatchers maar ...

Jasper SCHOOFS en Nio VANDEVORST stellen ook meer dan wat voor


Senna Remijn en Axel Van den Broek hebben als allrounders een voetje voor maar Acrog-Tormans heeft nog meer pijlen op zijn boog.


Jasper Schoofs reed een dijk van een seizoen en bewerkstelligde dat vooral op offensieve wijze. Hij mag zich na Cedric Keppens (Avia-Rudyco-Janatrans) als de beste van het bouwjaar 2007 aanzien. Op de verlate openingsdag won hij in Zedelgem met bijna vier minuten voorsprong en op de slotdag van juni haalde hij met de Ardennenkoers van Herbeumont een absolute kanjer binnen. Halfweg juli werd hij (tot brakens toe) vierde en beste eerstejaars in het BK tijdrijden. Een dagzege in de Triptyque Ardennais maakte zijn plaatje van juli compleet. Augustus lag in dezelfde lijn met ook bijna winst (tweede na Cedric Keppens) in de Ardennenkoers van Couvin en in de Tour de la Basse-Meuse werd hij (net als in de Triptyque Ardennais) achtste. Jasper was eind september ook in Jemeppe-sur-Meuse was hij (5de) met Cedric Keppens (2de) de beste eerstejaars. Deze perfect ingedeelde verkenningsronde belooft veel goeds voor 2022, wanneer Jasper en Cedric een eersteplansrol zullen vervullen om zo kort mogelijk aan te sluiten bij de allrounders Senna Remijn en Axel Van den Broek. Dat zal vooral in de tijdritten en op de hoogtemeters het geval zijn. Drie van de vier antagonisten rijden in de Balense kleuren. Hopelijk leidt hun entente naar een upgrade in plaats van een nivellering.


Inzake aantal prestaties moet Nio Vandevorst het afleggen tegen de vier voornoemden maar hij is wel de trotse bezitter van de meest begeerde trui in zijn categorie, de nationale driekleur. Nio haalde het in 2020 als 14-jarige aspirant in Anzegem verrassend van veelwinnaar Tommy Delestrait en de eveneens hoger aangeschreven Xander Scheldeman. Bij de 13-jarigen werd Nio vice-kampioen van Limburg, enkel voorafgegaan door Aless De Bock, die in Roosdaal-Pamel gewonnen spel leek te hebben maar op de valreep alsnog gerehabiliteerd zodat Nio de gevierde van de dag werd. Het viel hem te beurt een kleine maand nadat hij in Lommel een drukbezette (87 dln.) openingskoers had gewonnen van onder anderen Jasper Schoofs en Jarne Van Dyck. In de Ardennenkoersen van Herbeumont (19de) en Couvin (6de)  oversteeg hij het regionale niveau maar dat deed hij bovenal in het BK in Roosdaal-Pamel, waar hij de schermutselingen van nabij volgde maar zich afzijdig hield tot het ultieme aansnijden van de hellende aankomstrook. In de grote groep positioneerde hij zich optimaal en tegen zijn eindjump bleek niemand opgewassen, ook (opnieuw) Xander Scheldeman niet en evenmin Nolan Huysmans, bij de aspiranten de meest notoire winnaar uit het bouwjaar 2006. Nio is zich ondertussen ook een mooie weg aan het banen in het veldrijden, dat zijn try-out was om het voetballen te kunnen loslaten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten