zaterdag 27 november 2021

Kritiek op Mathieu van der POEL is totaal misplaatst

Maak startpremies overbodig

 

 

Mathieu van der Poel is de jongste tijd de gebeten hond. 

Guillaume Martin, een notoire klassementsrenner maar in de grote ronden (nog) niet dichter geëindigd dan 8ste in de Tour en 9de in de Vuelta, kan het niet hebben dat Mathieu een week na zijn dagzege (op Le Mûr de Bretagne) en na zes keer maillot jaune afstapte richting Tignes. 

Het is niet omdat hij zelf zelden of nooit de strijd staakt dat Guillaume dat ook van anderen mag verlangen. Ik heb het ook moeilijk met dat soort vaandelvluchten maar dat is nu éénmaal het recht van de renner en Mathieu is niet de enige die zich deze vrijheid open en bloot bedient. Eén of andere kwetsuur of ziektetoestand veinzen is slimmer. Het van tevoren uitbazuinen was vroeger al helemaal taboe. Het was ooit anders. Eddy Planckaert moest van Félix Lévitan ooit op zijn stappen terugkeren toen hij, zoals aangekondigd, al op weg was naar huis. Elk vogeltje zingt nu éénmaal zoals het gebekt is.


Ook Sven Nys heeft het moeilijk met het reilen en zeilen van Mathieu van der Poelmaar dan inzake de startpremie (die ook Tom Pidcock en Wout Van Aertbeuren in de expansieve Wereldbeker, in schril contrast met de (meeste?) anderen. 

Ook Michel Wuyts ziet er graten in dat enkelen een vorstelijk loon naar reputatie opstrijken. Moet hij daarvoor niet eerder de verleners dan de ontvangers kapittelen? Startpremies kun je, ook in de andere disciplines, nooit helemaal uitsluiten. Wie kan beletten dat persoon A een bom geld schenkt aan persoon B, hoe zouden ze dat doen? Startgelden kunnen enkel door een gigantische prijzenpot gepareerd worden.

 

De kalender is opgedeeld in vier blokken: de Wereldbeker, de Super Prestigede X2O badkamers Trofee en de vrije veldritten.

Maak daar in godsnaam één compact geheel van in een éénduidige ranking, begiftigd met een uit de voegen barstende prijzenpot met de gelden die de Wereldbeker, de SuperPrestige en de X2O badkamers Trofee voor zijn respectief klassement voorzag en voeg er (een deel van) de startbudgetten aan toe. Er zijn, first of all, ook nog de dagprijzen. Op die manier zal elke gekwoteerde veldrit aan belang winnen omdat het de global position (annex geldprijs) van de veldrijders beïnvloedt.

Startprijzen mijnheer? Die maken deel uit van de gigantische prijzenpot. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten