zaterdag 27 november 2021

Zondag 22 mei wordt meer een jeugd- dan een topdag

  FLANDERS CLASSICS

haalt er de nieuwelingen en de meisjes bij maar de juniorentop boet zwaar in

 

Het is niet allemaal kommer en kwel wat Flanders Classic verkondigt, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de Ronde van Vlaanderen voor junioren géén innovatie is want die bestaat al sedert 1975 en is een Herzeels product (Jong en Moedig) tot het daar vanaf 2017 weggehaald werd en enkel nog uitvalsbasis mocht blijven maar ook dat niet meer vanaf 2022. 

Wel twee/drie innovaties op zondag 22 mei zijn: een Ronde van Vlaanderen voor nieuwelingen (u17) en voor meisjes (u17 en u19). En dan mag het het inderdaad zonder schroom hebben over een hoogdag voor de wielerjeugd maar géén absolute topdag op het louter sportieve vlak.


Bondscoach Sven Vanthourenhout vroeg zich bij één en ander luidop af of je een Ronde van Vlaanderen uitsluitend in de regio van Oudenaarde voor mekaar krijgt.

 “Het zou je verbazen”, aldus Wim Van Herreweghe daarover, “hoeveel kasseien en hellingen er in deze kontreien kort bij mekaar beschikbaar zijn om een compact selectief parcours samen te stellen.”

Trouwens wat doet de Ronde van Vlaanderen van de World Tour? Na een lange (80 km.) vlakke aanloop vanuit Antwerpen rijdt men ook niet al te ver meer weg van de terminus in Oudenaarde, waarom zouden de tieners dat dan niet mogen doen?

De Ronde van Vlaanderen voor nieuwelingen zal evenwel géén manche van de schrale Beker van België maar wel van de zogeheten Topcompetitie zijn en dus met provinciale selecties, hopelijk opgelost met enkele buitenlandse selecties. 

De Ronde van Vlaanderen voor junioren blijft een interclub (1.14) met de meeste binnen- en slechts enkele buitenlandse afvaardigingen want hij keert zich kennelijk af van de internationale kalender (1.1), zonder meer een schrijnende aderlating!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten