dinsdag 23 november 2021

Met Crabbé - C.C. Chevigny   

Rik DEVOOGDT begint aan zijn ultiem méérjarenplan

Het sloeg in Herzele, op de dag van het BK junioren, in als een bom dat Rik Devoogdtvan Canguru - QTS - Air College naar C.C. Chevigny zou overstappen nadat hij door de ontevreden ouders van enkele renners gebrieft werd aangaande een mail van de voorzitter. Rik trok meteen zijn conclusies en engageert zich vanaf 2022 met C.C. Chevigny, de club van Laurent Mars en Jo Van Gossum.

Voor Rik DEVOOGDT voelt de return to Avia-Crabbé aan als thuiskomen,
waar hij zijn jasje van zes jaar geleden zo uit de kast kan nemen,
maar wees gerust, hij krijgt een vestimentaire update.


De
60-jarige Zedelgemnaar, die recentelijk op pensioen ging, is al bijna een kwarteeuw aan de slag in het jeugdwielrennen, inzonderheid de junioren. Het begon op het einde van vorige eeuw met het MEZ Team van Snellegemnaar Freddy Casteleyn. Daarna was er het Wielerteam Waasland waaruit Avia-ModeMakers (José De Cauwer) ontstond, waarna Avia-Quick.Step, Avia-Crabbé, Van Moer en tenslotte Canguru - QTS - Air College, waarvan het initiële opzet was om in 2022 met de junioren uit te blinken op de internationale 
bühne. Het mocht helaas niet zijn. 

“Ik betreur dat het zo gelopen is”, bekent Devoogdt. “maar omdat nogal wat ouders zich niet konden vinden in de teruggeschroefde condities voor 2022 dreigde een leegloop. Naar goede renners toe zitten er àltijd kapers op de kust. Dirk De Cnop en ik zijn in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. Ik heb ten andere het lopende seizoen voltooid.”

Rik Devoogdt stapte naadloos over naar het project van Team Crabbé - C.C. Chevigny, maar niet met voorbedachten rade, zelfs al bracht hij Jarne Jonckheere, Henri Naessens en Victor Vaneeckhoutte van zijn vorig team mee. Hij zet daarmee geen stap in het onbekende. Hij kent het huis en en zeker het ... dak dat er bovenop staat.

“Ik was er met Avia-Crabbé al aan de slag in 2013, 2014 en 2015 en die jaren waren de mooiste van 21 die ik volmaakte”, herinnert Rik zich graag. “Met Jo Van Gossum behield ik een uitstekende band en hij suggereerde wel eens om die mooie tijd ooit eens over te doen. Toen mijn vorig verhaal afliep, dacht ik daar meteen aan. Binnen de kortste keren waren wij het eens. Dit project spreekt mij aan omwille van de uitstraling en de transparantie omtrent de voorwaarden, het materiaal en het programma. En bovenal: het een meerjarenplan.”

Rik Devoogdt zal er als ploegleider niet alleen voor staan maar met Arthur Baude, Laurent Mars en Danny Vanderaerden als sidekicks. Dat zal er niet één teveel zijn want de juniorenkern telt 46 effectieven die geregeld een dubbel programma zullen afwerken. 

Aan de ruime bestaande kern werden Maxence Boelaert (Isorex), Liam Coninckx (Sport & Steun Leopoldsburg), Tim Fauville (SCV Marchovelette), Jarne Jonckheere (Canguru - QTS - Air College), Henri Naessens (Canguru - QTS - Air College), Witse Omloop (Acrog-Tormans), Sacha Prestianni (VC Ardennes), Milan Vanbever (Davo United), Lars Vanden Heede (Isorex), Victor Vaneeckhoutte (Canguru - QTS - Air College), Thomas Vanmessem (Superbikers), Gaetan Warnier (Houtland-Westkust), Jarno Widar (Davo United) en Milan Wolfs (Gaverzicht Be Okay) toegevoegd. Een kwaliteiteitsinjectie die Crabbé - C.C. Chevigny slagkracht moet geven in de 1.1 en de 2.1 op de UCI-kalender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten