zondag 21 november 2021

DOVY Keukens - FCC

tuk op een spraakmakend 

lustrumjaar 2022 

 

Dovy Keukens - Frans’ Cycle Center zal in 2021 voor de tiende keer op een rij in het peloton van de eliten zonder contract en de beloften vertegenwoordigd zijn. Voorzitter Frans Delameilleure & sportief manager Jochen Deweer mogen fier zijn met het bereiken van deze mijlpaal die 20 renners ten goede komt.

Vasco De Groote, Wannes Geldhof, Antoine Leleu en Kim Van Oost hebben er (vooral omwille van Covid-19) de brui aan gegeven terwijl Cedric Baekeland, Tristan Bruyneel en Milan Hanne zich wensen te focussen op het regionale circuit. Kenneth Verstegen, die als eerstejaarsbelofte reveleerde, muteert naar EFC-L&R-Vulsteke.

Zeven anderen komen in hun plaats, zes beloften en één jonge elite zonder contract, zowaar een buitenlander, de Brit Lewis Bulley (°25.2.1998) die overkomt van het gestopte Indulek-Doltcini-Derito. 

Ook zes beloften maken hun opwachting onder wie de eerstejaars Jens Dalle (Onder Ons Parike), Thiemen Vanderplasschen (Gaverzicht - Be Okay) en Warre Vleirick (Jonge Renners Roeselare) evenals Ewout De Keyser (Mysenlan-Baboco-Cyclinvest), Alessio De Maere (Gaverzicht - Be Okay) en Arne Santy (VDM-Trawobo).

Tenslotte zijn er de hooggewaarde blijvers, aangevoerd door West-Vlaams kampioen Anthony Debuy en de andere zegekapers Jochen Deweer en Ruben De Marez (die op zijn 30ste aan afzwaaien denkt). 

De broers Nicolas en Thibaut De Smet blijven duatlon en veldrijden met wegwielrennen combineren. Jens en Niels Vandenheede zijn een ander broederpaar. Een aanslepende blessure hield Tjörven Cleenewerck aan de kant in 2021, nu is hij klaar voor een heropstanding.

Gianni Corijn en Victor Vercouillie kwamen in 2021 als neo-beloften bemoedigend uit de hoek. Last but not least zijn er nog Fabrizio Dekoning, Nills Pauwels en Thijs Vandaele.


Dovy Keukens - Frans’ Cycle Center zorgt ook voor invulling tijdens de donkere maanden. Jochen Deweer neemt de draad met zijn andere koersliefde, de piste, herop aan de Blaarmeersen. Jens Dalle en Arne Santy zullen zich geregeld uitleven in beachraces. 

Het wegprogramma van 2022, ingeleid door een kennismakingweekend in december en een ploegstage in Calpe, wordt een copy past van dat der vorige jaren met de Beker van België (die het in 2016 met Jochen Deweer individueel won) en het BK ploegentijdrijden in Borlo als highlights


Anthony DEBUY glorieert in de trui van West-Vlaams kampioen
op de knalrode Wilier-fiets van zijn voorzitter Frans DELAMEILLEURE.



Vrijwel elk jaar was er minstens één opsteker, zo ook in 2021 toen op de prijsuitreiking van ‘WestSprint’ bleek dat Dovy-FCC tweede werd in het clubklassement, ondanks het feit dat het slechts drie overwinningen behaalde (eerst Ruben in Rumbeke dan Jochen in Moorslede en tenslotte Anthony in Ploegsteert). Laatstgenoemde, een ingeweken Henegouwer, werd daarenboven West-Vlaams kampioen dankzij zijn vierde plaats in Zerkegem, een absolute meerwaarde voor de visibiliteit van het team.


Dovy Keukens - Frans’ Cycle Center is al tien lentes en (na)zomers jong, créateur-fondateur Frans Delameilleure kan het amper geloven maar heeft er nog lang niet genoeg van met sportief verantwoordelijke, renner én sterkhouder Jochen Deweer (beroepshalve sales & marketing assistent  bij Unilin) als dierbare sidekick.


Filip Hellebuyck en nieuwkomer Peter De Maere zijn ex-renners en dus ervaringsdeskundig als ploegleider. Matthias Verheye en Wim Geldhof houden zich verder beschikbaar als verzorger; Yannick Dejonckere, Niels Driessens en Robin Bauwens als mecaniciens. Charlotte Brulez regelt de contacten met de wedstrijdverantwoordelijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten