zaterdag 13 november 2021

Last minute voor Quick-Step - Alpha Vinyl

 

Mauro SCHMID

volgens mij een twijfelgeval

 

Mauro Schmid is de (voor)laatste nieuwkomer bij Quick-Step - Alpha Vinyl. Deze overgang komt een beetje uit de lucht gevallen en in de hand gewerkt door het financiële verval van Team Qhubeka-Assos die Patrick Lefevere een opportuniteit bood die hij niet wilde laten liggen.

Zowel in de winter van 2016 als die van 2017 werd hij als junior kampioen van Zwitserland veldrijden maar op het WK, bleef hij, zelfs als tweedejaars, steken op de 28ste plaats.

Tussendoor profileerde hij zich ook als baanrenner met vier Zwitserse (individuele achtervolging in 2018, puntenrit & scratch in 2019, scratch in 2020) en evenveel Europese titels (puntenrit in 2017, ploegenachtervolging in 2017 en 2019).

Zelfs van het mountainbike nipte hij even zodat we zonder voorbehoud van een jeugdige duizendpoot kunnen spreken.

Mauro wordt begin december nog maar 22 jaar, hij stelde als tiener weinig voor met een derde plaats in de G.P. Général Patton 2017 en de Zwitserse titel bij de beloften in 2019 als  enige vermeldenswaardige uitslagen. In 2020 trapte hij nog meer ter plaatse zodat hij zijn drie(!)jarig contract bij Team Qhubeka vooral dankte aan zijn Zwitserse nationaliteit die ook deze is van cosponsor Assos. 

Een godbetert 34ste plaats in de Ardèche Classic was tot dan toe zijn ‘beste’ uitslag in 2021. Maar op 21 mei eigende hij zich out of the blue de elfde rit toe in de Giro. Hij overleefde met Alessandro Covi de ontsnapping van de dag met de grindwegen als natuurlijke bondgenoot.

Toch kreeg hij, niet in het minst omwille van zijn leeftijd, van Patrick Lefevere het voordeel van de twijfel en kan hij opgaan in de flow van The Wolfpack. Voor mij is Mauro Schmid een riskante last minute tenzij z’n testen bijzonder geruststellend waren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten