donderdag 4 november 2021

Michiel LAMBRECHT

“in àlles goed, in nièts speciaal”,

een allrounder dus

 

Michiel Lambrecht blikt onverdeeld tevreden terug op zijn (al zeven) eerste koersjaren. Behalve als 12-jarige aspirant (toen hij 15 overwinningen behaalde) is hij nooit uit de band gesprongen maar heeft wel jaar na jaar de beduidende progressie geboekt die hij voor ogen had en dat is het wat telt.


“Toch denkt niet iedereen er zo over”,
 licht vader Franky toe. Bondscoach Carlo Bomans zei Michiel onomwonden: je bent in alles goed maar in niets speciaal en dus kunnen we met jou weinig aanvangen. Waarom heeft hij Michiel dan eerste reserve weerhouden voor het EK en het WK?”

… waarbij de wijze gedachte weer opborrelt: je kunt geen coureur worden dankzij maar ondanks de bond. Bomans heeft trouwens, en niet alleen dit jaar, nog andere jongens verbaal geschoffeerd en het ziet er sterk naar uit dat hij dat ook in 2022 nog zal kunnen doen.

Michiel reed in de nadagen van de selectie een dot van een kampioenschap van België in Herzele, waar hij één van de eerste aanvallers was die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Hij was intrinsiek de snelste maar werd op de finishlijn voorbijgejumpt door die sakkerse Jakov Beirlaen, die zowaar zijn àlleréérste overwinning behaalde die Michiel hem wel best gunde.

Michiel LAMBRECHT wordt in Herzele op de finishlijn van het BK
alsnog voorbijgejumpt door Jakov BEIRLAEN.

Michiel is niet de persoon om misbaar te maken. Hij werkt liever in stilte voort en om die luwte aan te houden koos hij niet heel verrassend voor het continentale Bingoal WB Developement Team.

“Na de koers in Herbeumont contacteerde Christophe Brandt ons en zijn visie correspondeert helemaal met die van ons en dus hebben wij snel beslist”, besluit Franky.

Michiel komt er goed terecht bij generatiegenoten als Thibaut Bernard, Luca D’Hollander, Noah Detalle, Lucas Jacques, Leander Van Hauteghem en Gaëtan Verleyen. Ze zullen er onoverhaast kunnen ontwikkelen tot de coureur die ze zo graag willen worden. Michiel is geen costaud en zal er wellicht ook geen worden, daarom lijkt mij een smallere versie van zijn illustere streekgenoot Yves Lampaert, die ook de Vlaamse hoogtemeters met opvallend gemak pareert en een uitstekend tijdrijder is.

Michiel denkt op zijn 18de niet al te vèr vooruit. Hij is een traag- en dus een langbloeier.

Contractrenner worden? Hij voelt zich geroepen maar niet meteen uitverkoren, al wil hij er alles aan doen om dat te worden. 

De troonsopvolger van de ouderlijke zaak Cultiverde (een jonge en dynamische sierplantenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van kwalitatieve en aantrekkelijke containerplanten)? Deze vraag is niet aan de orde zoals wel al zijn universitaire studies handelswetenschappen aan de universiteit van Gent.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten